Hlavní obsah

Pět bodů za 14 minut. Český hokejista stanovil nový rekord NHL

Fantastický vstup do rozšířeného play off NHL má za sebou český útočník Dominik Kubalík. Ten hned v úvodním klání po koronavirové pauze podpořil výhru Chicaga nad domácím Edmontonem 6:4 třemi asistencemi a dvěma přesilovkovými góly. S pěti body navíc vytvořil nový rekord NHL, dosud bodově nejúspěšnějším debutem v play off bylo vystoupení Daryla Evanse z Los Angeles, jenž roku 1982 vstřelil dvě branky a na další dvě asistoval. „Je to pěkné, ale je to teprve první zápas, takže ještě toho máme hodně před sebou..." odmítá podlehnout uspokojení Kubalík, jenž stihl rekordní zápis za necelých 14 minut.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Radost hokejistů Chicaga Blackhawks. Dominik Kubalík (8) Jonathan Toews (19) a Kirby Dach (77) slaví gól v utkání proti Edmontonu.

Článek

„Ani nevím, kolik jsem toho odehrál. Ale s těmi kluky, co mám v lajně, je to mnohem jednodušší. Sehráli jsme se a funguje to. Já se jen snažím dělat svou práci," pochvaluje si 24letý útočník spolupráci s Brandonem Saadem a Jonathanem Toewsem, s nimiž tvoří první formaci Černých jestřábů.

Na ledě sice strávil poměrně málo času, pro trenéra Jeremyho Collitona je však jednou z hlavních zbraní do přesilových her. V početní výhodě vstřelil obě své branky a přihrál na trefu Jonathana Toewse.

„Snažíme se na tom pracovat na tréninku. Hráli jsme ty přesilovky docela dobře. Dali jsme v nich pár gólů, což nám přidalo na sebevědomí. Ale chceme to hlavně hrát jednoduše, hodně puků posílat na branku, dostávat se k dorážkám. Fungovalo to docela dobře," pochvaluje si finalista hlasování o Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka NHL.

Kanadské bodování play off NHL
1.D. Kubalík(Chicago)15(2+3)
2.J. Toews(Chicago)13(2+1)
3.Draisaitl(Edmonton)13(1+2)
McDavid(Edmonton)13(1+2)
Nugent-Hopkins(Edmonton)13(1+2)
6.Aho(Carolina)12(1+1)
Mangiapane(Calgary)12(1+1)
Slavin(Carolina)12(1+1)
Saad(Chicago)12(1+1)
Zibanejad(NY Rangers)12(1+1)
13.Nečas(Carolina)11(1+0)

Reklama

Související témata: