Hlavní obsah

Fantastický Mrázek to zase chytil, šílí v zámoří z výkonu českého brankáře

Edmonton/Praha

Famózní gólman Petr Mrázek drží v kvalifikaci play off NHL svoji Carolinu proti slavným Rangers. Naposledy předvedl několik fantastických zákroků a komentátoři duelu křičeli nadšením. „Série ještě není u konce. Bude to boj až do posledního zápasu. Postup ale zkusíme urvat už v příštím utkání," konstatoval po výhře 4:1 Mrázek. Carolina vede v sérii 2:0 na utkání, Mrázek byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek v akci.

Článek

Největší hvězdou byl Rus Svečnikov, autor hattricku, Carolina ale může za výhru vděčit i neuvěřitelným zákrokům Petra Mrázka. Ten třeba za stavu 1:0 zlikvidoval tutovku Howdena. Ten dostal přihrávku do ideální pozice před branku, kde byl úplně sám. Mrázek ale soupeři parádním zákrokem doslova ukradl gól.

„Viděl jsem periferně, jak tam najíždí. Tušil jsem, že tam přihrávka může přijít. Tak jsem se snažil roztáhnout co nejvíce a povedlo se mi zasáhnout," popisoval důležitý zákrok český gólman. Komentátor jen nadšeně křičel Mrázkovo jméno. "Fantastický Petr Mrázek, zase to chytil," šílel u mikrofonu expert. "Neuvěřitelný zákrok," dodal. Střílející Howden jen s hokejkou nad hlavou nemohl uvěřit, že puk neprošel do sítě.

Podobných situací během utkání bylo k vidění několik. Už za stavu 1:1 na Mrázka třeba najížděl sám Zibanejad, jenže osmadvacetiletý gólman dokázal, že je zaslouženě jedničkou v brance Caroliny.

Sám Mrázek po utkání ocenil střelce Svečnikova. „Má výbornou střelu, ten zápas mu skvěle sedl," chválil spoluhráče, který vstřelil tři góly. „Zápas jsme každopádně rozhodli ve druhé třetině, kdy jsme dali dvě rychlé branky. Pak jsme už utkání kontrolovali. V poslední části už toho Rangers moc neměli," dodal Mrázek.

Reklama