Hlavní obsah

Mrázkova Carolina smázla Rangers a jako první slaví postup! Nečas přihrál na vítězný gól

Praha
Aktualizováno

Je jasno. Restartovaná NHL zná svého prvního postupujícího. Tři zápasy stačily Carolině k postupu do čtvrtfinále Východní konference přes New York Rangers. Třetí zápas vyhráli „Hurikáni“ 4:1, Petr Mrázek tentokrát vítězství svého týmu přihlížel ze střídačky, u vítězného gólu asistoval Martin Nečas. V dalších duelech zdolalo Calgary, s Davidem Rittichem na střídačce, Winnipeg 6:2 a vede v sérii 2:1. Dařilo se i Vancouveru, který po výhře 4:3 nad Minnesotou srovnal stav série na 1:1.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Hokejisté Caroliny se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Rangers se po dvanácti sekundách druhé třetiny ujali po průniku Chrise Kreidera vedení, ale už za tři minuty vyrovnal bekhendem Teuvo Teräväinen. Tým z New Yorku měl před druhou sirénou velkou šanci a po závaru střílel Filip Chytil do odkryté branky, ale James Reimer zastavil puk vyrážečkou a holí.

"V takové situaci jen skočíte, natáhnete ruku s hokejkou a doufáte, že vás puk trefí. Měl jsem štěstí," řekl Reimer, který kryl 37 střel a stal se první hvězdou zápasu. Trenéři udělali změnu v brankovišti, aby Mrázek nechytal dva zápasy ve dvou dnech. Jinak si i český gólman počínal v sérii výborně a kryl 47 z 50 střel.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Sebastian Aho překonává brankáře Rangers

Třetí třetinu už ovládla Carolina. Nečas, jenž si připsal v úvodním duelu vítěznou trefu, asistoval u gólu na 2:1. Přihrál z rohu kluziště na modrou čáru Bradymu Skjeiovi, jehož střelu tečoval Warren Foegele. Po individuální akci přidal třetí branku Sebastian Aho a v poslední minutě i zpečetil výhru při power play Rangers.

"Máme skvělou partu. Každý chápe, že je nutné, aby nechal na ledě všechno a plnil si své úkoly. Dodržují to, všichni týmu pomáhají a to je důvod, proč jsme stále ve hře," uvedl trenér Caroliny Rod Brind'Amour. Aho v sérii nasbíral osm bodů (3+5).

Kouč vyřazených Rangers Dave Quinn uznal, že postoupil lepší tým. "Bolí to. Jsme zklamáni, jak jsme hráli. Slušný hokej jsme předváděli jen ve dvou z devíti třetin," kritizoval. A upřesnil, že ty dvě třetiny sehráli až ve třetím duelu.

Andersen vychytal Jackets

Dramatickou podívanou naopak slibuje ve Východní konferenci série mezi Torontem a Columbusem. Maple Leafs ovládli dnešní zápas 3:0 a vyrovnali tak sérii hranou na tři vítězná utkání na 1:1.

První branka padla až v čase 36:00, kdy se prosadil Matthews. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil v 45. minutě Tavares a při power play Jackets uzavřel skóre do prázdné branky opět Tavares.

Parádním výkonem se blýskl dánský gólman ve službách Javorových listů Frederik Andersen, který vychytal všech dvacet pokusů Columbusu.

Nashville rozhodl už v úvodu

Vyrovnaná je i série Západní konference mezi Nashvillem a Arizonou. Predators v nočním utkání zdolali Coyotes 4:2 a vyrovnali tak na 1:1.

Nashville měl výborný vstup do utkání, když po brankách Bonina a Johansena vedli v 11. minutě už 2:0. V 26. minutě zvýšil na tříbrankový rozdíl Jarnkrok a čtvrtý úder přidal v přesilové hře v 44. minutě z přesilové hry Arvidsson.

Až poté se dostali ke slovu „Kojoti". Keller a Crouse však brankami v poslední minutě jen korigovali skóre na konečných 2:4.

Rittich opět jen na střídačce

Jedna výhra dělí Calgary od postupu do play off. Winnipeg porazilo 6:2 a vede v sérii 2:1. V dresu vítězů zůstal gólman David Rittich opět na střídačce a sledoval skvělý výkon parťáka Cama Talbota, jenž chytil 33 střel a byl vyhlášen první hvězdou večera. Flames si vypracovali klíčový náskok v rozmezí 26. až 33. minuty, kdy odskočili z 1:1 na 4:2.

"Podali jsme skvělý týmový výkon. Každý z nás odehrál nejlepší zápas v sérii. Jsem rád, že jsme si vzali vedení zpátky," řekl Matthew Tkachuk, jeden ze šesti střelců Calgary. Winnipegu opět scházeli klíčoví útočník Mark Scheifele i Patrik Laine, kteří se zranili v úvodním utkání.

Islanders blízko postupu

Postup mají na dosah i New York Islanders. Floridu porazili 4:2 a vedou 2:0 na zápasy. Islanders v úterý dvakrát smazali jednogólové manko a za stavu 2:2 rozhodl o výhře dvěma trefami Jordan Eberle.

 Vancouver srovnal sérii s Minnesotou

Vancouveru vyšly nástupy do všech třetin. Už po 24 sekundách otevřel skóre Tanner Pearson, ve 24. minutě upravil na 2:1 nejlepší hráč zápasu J.T. Miller a ve 47. minutě zvyšoval Bo Horvat na 4:1. Závěr zdramatizoval v posledních třech minutách dvěma góly Kevin Fiala, kontaktní branku dal ale až v čase 59:51.

Kvalifikace play off NHL v Torontu a Edmontonu:
Východní konference (Toronto):
2. zápas:
Toronto - Columbus 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 36. Matthews, 45. Tavares, 60. Rielly. Střely na branku: 39:20. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. Hyman, 3. Tavares (všichni Toronto). Stav série: 1:1.
3. zápas:
NY Rangers - Carolina 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Branky: 21. Kreider - 51. a 60. Aho, 24. T. Teräväinen, 46. Foegele (Nečas). Střely na branku: 38:31. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Reimer, 2. Aho, 3. A. Svečnikov (všichni Carolina). Konečný stav série: 0:3.
Západní konference (Edmonton):
2. zápasy:
Nashville - Arizona 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky: 8. Bonino, 11. R. Johansen, 27. Järnkrok, 54. Arvidsson - 60. Keller, 60. Crouse. Střely na branku: 28:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Saros, 2. R. Johansen, 3. Bonino (všichni Nashville). Stav série: 1:1.
Vancouver - Minnesota 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Branky: 1. Pearson, 24. J.T. Miller, 29. Boeser, 47. Horvat - 58. a 60. Fiala, 18. Kunin. Střely na branku: 28:35. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J.T. Miller, 2. Horvat (oba Vancouver), 3. Fiala (Minnesota). Stav série: 1:1.
3. zápas:
Winnipeg - Calgary 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Branky: 11. Ehlers, 29. Copp - 11. E. Lindholm, 26. Backlund, 28. Monahan, 33. M. Tkachuk, 49. Lucic, 58. J. Gaudreau. Střely na branku: 35:32. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Talbot, 2. Monahan, 3. Backlund (všichni Calgary). Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: