Hlavní obsah

Pohroma se přiblížila. Crosbymu i McDavidovi akutně hrozí krach

Edmonton/Praha

NHL na nich postavila svou image, jejich tváře jsou součástí reklamních kampaní obnovené sezony. Teď ale akutně hrozí, že si největší hvězdy sbalí fidlátka už po kvalifikačním předkole. Connor McDavid a Leon Draisaitl z Edmontonu i Sidney Crosby z Pittsburghu jsou jedinou porážku od vyřazení.

Foto: Sport.cz

Dva kapitáni a dvě hokejové legendy, Sidney Crosby (vlevo) z Pittsburghu a Connor McDavid z Edmontonu.

Článek

Nejproduktivnější duo základní části dostává své pověsti také v play off. Kanaďan McDavid ve třech zápasech proti Chicagu nasbíral sedm bodů, Němec Draisaitl šest, Oilers přesto prohrávají 1:2 na zápasy.

„Strašná porážka," odfrkl si po výsledku 3:4 s Blackhawks Draisaitl. Edmonton, který hraje ve své domácí aréně Rogers Place, ještě na začátku 55. minuty vedl 3:2. A stejně to nestačilo.

„Ve druhé třetině nám ubývaly síly kvůli vyloučení. Sudí pískají kde co. Musíme být disciplinovanější," smutnil McDavid.

Ani více než čtyřicetiprocentní úspěšnost přesilovek Edmonton nepřiblížila k prvnímu cíli. „Jak jsme jen ten zápas mohli ztratit...," nechápal dvojnásobný nejproduktivnější hráč základní části a držitel Hart Trophy 2017.

V sobotu od 0.45 hodin SELČ, kdy se hraje čtvrtý duel, tak budou mít Oilers nůž na krku.

V podobné situaci jako McDavid s Draisaitlem se ale ocitl také člen Triple Gold Clubu Crosby, který je symbolem NHL posledních patnáct let. Jenže i Pittsburgh prohrává v sérii s podceňovaným Montrealem 1:2. A v pátek od 22 hodin to pro Penguins může být poslední zápas sezony.

Přitom se zdálo, že mají ve čtvrtek za stavu 3:1 situaci pod kontrolou. Ale Canadiens nastříleli tři góly a všechno bylo jinak.

„Teď nám nezbývá než dát maximum do toho jednoho zápasu," snažil se vyburcovat schlíplé spoluhráče Crosby, který má za tři zápasy bilanci 2+1.

Jaký bude osud zámořských hvězd Sidneyho Crosbyho, Connora McDavida a Leona Draisaitla a jejich týmů v kvalifikačním předkole Stanley Cupu?
Edmonton vypadne
11,7 %
Pittsburgh vypadne
9,1 %
vypadnou oba týmy
70,4 %
oba týmy postoupí
8,8 %
Celkem hlasovalo 3545 čtenářů.

Reklama

Související témata: