Hlavní obsah

Vždyť já ani nepotřebuju hokejku, zjistil Voráček, když bez ní opět úřadoval

Toronto/Praha

Byl to pro ně nelehký úkol, který však zvládli na výbornou. I zásluhou českého útočníka Jakuba Voráčka. Hokejisté Philadelphie se dokázali oklepat z poslední porážky 0:5 od Montrealu a ve třetím utkání série 1. kola play off NHL díky jedinému gólu kladenského odchovance zdolali Canadiens 1:0, takže se ujali vedení 2:1 na zápasy.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Hrdinové Philadelphie při utkání s Montrealem: brankář Carter Hart (79) a střelec jediné branky Jakub Voráček (93).

Článek

Voráček se prosadil už po pěti minutách hry, kdy gólman Montrealu Carey Price vyrazil střelu Claudea Girouxe z levého kruhu před sebe a kotouč po odrazu od nohy kladenského odchovance zamířil do sítě.

„Byla to domluvená akce," usmál se Voráček, který vstřelil dva ze tří gólů Flyers v sérii. „A k oběma jsem ani nepotřeboval hokejku," připomenul svůj zásah z prvního duelu, kdy rovněž nohou tečoval ránu Provorova při přesilové hře.

Slova chvály měl Voráček pro brankáře svého týmu Cartera Harta. Ten hodil za hlavu minulý nepovedený duel, během nějž byl střídán, a 23 úspěšnými zákroky vychytal svou první nulu v play off. Ve 22 letech a třech dnech se tak stal nejmladším gólmanem Flyers, kterému se ve vyřazovací části podařilo udržet čisté konto.

„Carter je mentálně velice silný. Mladý kluk, který na sobě velice tvrdě pracuje. Je úžasné, jak se dokázal oklepat. Když má špatný zápas, tak je příště opět připravený. To přesně dělají kvalitní gólmani," pochválil český forvard Harta, jemuž k nule hned pětkrát pomohla banková konstrukce.

„Náš souboj s Montrealem je bitvou gólmanů, vždyť proti sobě stojí dva nejlepší z celé NHL," uvědomuje si Voráček, že Letci budou potřebovat Harta ve výborné formě i v úterý večer SEČ, kdy série pokračuje v Torontu čtvrtým dějstvím.

Reklama