Hlavní obsah

Hokejistu Witta porazilo auto, ale večer už hrál zápas NHL

PHILADELPHIE

Hokejového obránce Brendana Witta, který v NHL hájí barvy New Yorku Islanders, srazilo v úterý ve Philadelphii auto. Čtyřiatřicetiletý Kanaďan se však podle informací deníku Newsday zvedl, oprášil a z místa nehody odešel. Večer pak nechyběl v sestavě Ostrovanů při duelu na ledě domácích Flyers.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Obránce New York Islanders Brendan Witt

Článek

Witt si vyrazil na kávu, ale když přecházel ulici, porazil ho proti pravidlům se otáčející automobil. Kanadský bek se ještě pokusil vyskočit na kapotu, ale vůz ho přesto zasáhl a porazil na zem. Witt se jen zvedl a ujistil všechny okolo o svém stavu. "Jsem v pořádku. Jsem hokejista a musím jít hrát. Žádný problém," řekl přihlížejícím.

"Bylo to jako vidět Clinta Eastwooda, ale hokejového," prohlásil jeden ze svědků celé události v připomínce hollywoodské hvězdy. "Je to asi tvrdý hoch," dodal na adresu zkušeného beka, který má v prestižní soutěži odehráno téměř devět stovek zápasů.

"Měl jsem prostě štěstí," zlehčoval incident Witt, který paradoxně těsně před nehodou odmítl nabídku lékařského týmu na svezení do haly Wachovia Center, kde se hrál večerní zápas. "Naštěstí se nic nestalo, jsem jen trošku potlučený," dodal Witt, který k nehodě ani nevolal policii či zdravotnickou pomoc.

V samotném utkání, které Islanders prohráli vysoko 2:6, odehrál Witt bez potíží přes 17 minut. V této sezoně má na kontě 27 zápasů, v nichž si připsal dvě branky a asistenci.

Reklama