Hlavní obsah

Bostonská frustrace. Krejčí v minusu, kouč obhajoval nepěkný zákrok

Nešlo to, tak zkusili přitvrdit. Bostonský Nick Ritchie to ale přehnal. V závěru druhé třetiny 4. souboje série s Tampou Bay nevybíravě poslal na mantinel Yanniho Gourdeho. Vzápětí inkasoval pětiminutový trest, hráči Tampy dali v přesilovce třetí gól a bostonské naděje na postup do konferenčního finále NHL se pomalu přesouvají do teoretické roviny.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Bostonské křídlo Nick Ritchie (vlevo) v pěstním souboji s Barclayem Goodrowem z Tampy ve čtvrtém zápase play off NHL.

Článek

„Sudí původně nepískali, jenže vzápětí udělili vyšší trest. Myslel jsem, že nám to nějak vysvětlí. V první třetině tam přitom byl podobný zákrok na našeho hráče," čílil se kouč Bruins Bruce Cassidy a Ritchieho se vehementně zastával.

„Byl to náraz rameno na rameno. Což se děje neustále. Jediný problém byl v tom, že (stokilový) Ritchie zasáhl (o 25 kilo) lehčího soupeře. Gourde je ale chytrý," naznačoval Cassidy, že forvard Tampy svůj otřes po nárazu do hrazení náležitě ‚prodal'. Ve třetí třetině se totiž do hry vrátil.

„Rozhodně jsem nechtěl nikoho zranit. Snažil jsem se držet ruce dole a trefit ho ramenem," dušoval se Ritchie, jenž později svedl vítězný pěstní souboj s Gourdeho spoluhráčem a mstitelem Goodrowem. „Nick jen dělal svou práci a tyto zákroky jsou její součástí. Chceme po něm, aby hrál tvrdě, rval se před brankou," vykládal Cassidy.

Jeho taktika však v posledních dvou zápasech proti Tampě (1:7 a 1:3) selhává. Gólman Jaroslav Halák neudělá pověstný ‚zákrok navíc', útočníci jsou neproduktivní. David Krejčí, který měl být důležitou bostonskou zbraní, v sérii zatím nasbíral jedinou asistenci a s pěti minusovými body je nejhorší z hráčů Bruins.

„Musíme se dostat k pořádným střelám, jít k brance, najít si prostor. Všechny ty věci, které děláme v tréninku, přenést do zápasu. Prostě se ve všem zlepšit," řekl viditelně frustrovaný Krejčí, jemuž nezvedl náladu ani fakt, že jediný bostonský gól v sobotním utkání dával jeho spoluhráč z útoku Jake DeBrusk.

„Nemyslím si, že bychom na dnešním výkonu měli nějak stavět. Je potřeba se hlavně připravit na další zápas," hudral Krejčí. „Proti jiným zápasům jsme toho moc nevymysleli. A Tampa má navíc dobrého brankáře," souhlasil Cassidy. Teď je ale nejvyšší čas, aby se Boston probral. Jinak v noci na úterý končí.

Reklama

Související témata: