Hlavní obsah

Rozjetý Washington nezastavil ani Pittsburgh, Ovečkin dal hattrick

NEW YORK

Už čtrnáct zápasů v řadě nepoznali v NHL porážku hokejisté Washington Capitals. Naposledy porazili v bláznivém zápase Pittsburgh 5:4 v prodloužení i přesto, že prohrávali už 1:4. Hattrickem se o to zasloužil především kapitán Capitals Alexander Ovečkin, další velká hvězda ligy Sidney Crosby z Pittsburghu skórovala dvakrát. Ve druhém nedělním zápase vyhrál Boston v Montrealu 3:0.

Foto: ČTK/AP

Alexander Ovečkin (vpravo) před obráncem Pittsburghu Orpikem

Článek

Washington proti Pittsburghu vyrovnal třetí nejdelší šňůru v počtu vítězných zápasů v NHL, čtrnáct zápasů v řadě vyhrál naposledy Boston v sezóně 1929-30. Absolutní rekord v počtu zápasů dosud drží Pittsburgh, který v ročníku 1992-93 s Jaromírem Jágrem a Mario Lemieuxem v sestavě vyhrál 17 utkání v řadě.

A byl to právě Pittsburgh, který mohl v neděli sérii Washingtonu utnout. Tým Penguins měl za sebou nepříjemné cestování, protože sněhové bouře uzavřely řadu letišť včetně Washingtonu. Tým tak letěl z Montrealu, kde hrál předchozí zápas, do Newarku v New Jersey a odtud se vypravil autobusem na pětihodinovou jízdu do Washingtonu.

Na ledě to ale nebylo vůbec znát, Crosby už během deseti minut vstřelil dva góly a po dvou třetinách vedl Pittsburgh 4:2. Ve třetí části ale dvakrát udeřil Ovečkin a vyrovnal. Ve třetí minutě prodloužení pak ruský kanonýr trefil tyčku, ale Mike Knuble dorazil puk do branky a daroval domácím cenné vítězství.

Ve druhém nedělním utkání NHL vyhráli hokejisté Bostonu 3:0 na ledě Montrealu. Dvě branky Bruins vstřelil německý útočník Marco Sturm, jeho finský spoluhráč Tuukka Rask vychytal čisté konto. Utkání nedohrál český útočník Bostonu David krejčí, jenž ze zápasu odstoupil v první třetině.

Washington - Pittsburgh 5:4 v prodl. (0:2, 2:2, 2:0 - 1:0)
Branky: 30., 47. a 52. Ovečkin, 38. Fehr, 63. Knuble - 7. a 10. Crosby, 32. a 34. Staal. Zásahy brankářů: Theodore 31 - Fleury 29.
Montreal - Boston 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky: 20. a 50. Sturm, 18. McQuaid. Zásahy brankářů: Halák 24 - Rask 36.

Reklama