Hlavní obsah

Philadelphia - NY Islanders 0:4NHL zná druhého finalistu Východní konference. Voráček končí, dál jdou Ostrované

Aktualizováno

Už jen čtyři kluby jsou ve hře o Stanleyův pohár v NHL. Posledním konferenčním finalistou se stali hokejisté New Yorku Islanders, kteří v sedmém klání v Torontu zdolali Philadelphii jednoznačně 4:0. Sezona tak skončila pro Jakuba Voráčka, jenž v celé sérii získal jediný bod za asistenci.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Hokejisté New Yorku Islander slaví postup do finále Východní konference NHL.

Článek

V sestavě Letců nastoupil opět Oskar Lindblom, který tak odehrál druhý zápas v řadě po vyléčení rakoviny kostí, kvůli níž vynechal podstatnou část sezony. Na ledě strávil skoro sedmnáct minut, v akci se hodně objevoval při přesilových hrách, ale ke střele na bránu se nedostal a stejně jako jeho spoluhráči končil duel bez bodu.

Islanders měli po celý zápas značně navrch, o čemž svědčí i poměr střel. Zatímco na bránu Flyers jich šlo 26, Thomasi Greissovi stačilo k čistému kontu jen 16 zákroků.

Mužstvo v bílých dresech si už v první třetině vypracovalo dvoubrankový náskok po trefách obránců Scotta Mayfielda s Andym Greenem. Oba těžili z vyhraného vhazování v útočném pásmu. Ostrovanům se dařilo Letce vykombinovat před jejich bránou, aniž by k tomu potřebovali přesilové hry.

V prostřední části zvýšil na 3:0 po rychlém protiútoku Brock Nelson, jenž byl později za gól a dvě asistence vyhlášen mužem utkání.

Letci zkoušeli dlouhou hru bez brankáře, ale už osm minut a osmnáct sekund před koncem uzavřel na konečných 4:0 střelou do prázdné brány Anthony Beauvillier.

Newyorčané se tak ve finále Východní konference utkají s Tampou, o vítězi na Západě rozhodne souboj Dallasu s Vegas.

2. kolo play off NHL:
Východní konference (Toronto) - 7. zápas:
Philadelphia - NY Islanders 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky: 10. Mayfield, 14. Greene, 32. B. Nelson, 54. Beauvillier. Střely na branku: 16:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. B. Nelson, 2. Greiss, 3. Josh Bailey (všichni NY Islanders). Konečný stav série: 3:4.

Reklama

Související témata: