Hlavní obsah

Barzal překonává kuriózní úrazy, jeho tým postupuje v boji o Stanley Cup

Toronto

Hokejisté New Yorku Islanders v noci na neděli vyhráli v Torontu sedmý zápas s Philadelphií 4:0 a zůstávají tak mezi posledními čtyřmi kluby bojujícími o letošní zisk Stanleyova poháru. Důležitou roli v týmu plní elitní centr Mathew Barzal, přestože právě v sérii s Letci musel čelit dost nešťastným zraněním hlavy.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Mathew Barzal potřebuje ošetření během druhé třetiny sedmého zápasu s Philadelphií. Krátce před tím jej zasáhla do obličeje hůl spoluhráče Jordana Eberleho.

Článek

V pátém střetnutí s Letci schytal 23letý útočník ránu holí Clauda Girouxa, který se snažil vyslat střílený pas před bránu Ostrovanů, přičemž čepel jeho hole pokračovala ve své dráze, až se zastavila těsně vedle Barzalova pravého oka.

Mladý forvard si tak musel nechat spravit obličej pár stehy.

Větší porci smůly si však vybral v rozhodujícím sedmém klání. Respektive to začalo už před ním. Právě při rozbruslení totiž Barzala trefil do hlavy zbloudilý kotouč, který se nešťastně odrazil od brankové konstrukce, když si Ostrované nacvičovali střelbu. Otřesený Kanaďan se však po chvíli zmátořil a byl schopen nastoupit do duelu.

Tím však jeho utrpení neskončilo. Ve druhé třetině totiž jeho spoluhráč Jordan Eberle projížděl s kotoučem útočným pásmem, ale tvrdě narazil do dobře postaveného Tylera Pitlicka. Eberleho hůl v důsledku rány vylétla vysoko... a asi tušíte, kde skončila.

Barzal tak vedle stehů nad pravým okem ozdobil svůj obličej ještě tamponem trčícím z nosu.

Za svou drsnou vizáž si vysloužil mnoho narážek na sociálních sítích. Jeho bolest je však jistě zmírněna radostí z postupu do finále Východní konference, kde na Ostrovany čeká Tampa Bay. Barzal je navíc ve hře o Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off, momentálně má na kontě 13 bodů (5 gólů a 8 asistencí) v 16 utkáních.

Závěrečná střetnutí bojů o Stanley Cup se dohrají v Edmontonu. Zatímco Blesky mají volno už týden, Islanders čeká jen minimální odpočinek, protože série začíná už v pondělí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články