Hlavní obsah

Simon nedostane kvalifikační nabídku od Pittsburghu

Aktualizováno

Český hokejový útočník Dominik Simon neobdrží kvalifikační nabídku na nový kontrakt v NHL s Pittsburghem, protože Penguins nemají dostatek místa pod platovým stropem pro nadcházející sezonu. Šestadvacetiletý odchovanec Sparty se tak stane v pátek nechráněným volným hráčem. Penguins to uvedli na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Dominik Simon.

Článek

"Dominik je jedním z hráčů, kterým bude těžké předložit kvalifikační nabídku, protože má možnost jít k arbitráži. Nevím, kam by tam výše jeho smlouvy vyšplhala. Nemůžeme riskovat, že bychom se dostali přes platový strop," řekl pro Post-Gazette generální manažer Pittsburghu Jim Rutherford.

Simonovi, který nastupoval v útoku i s hvězdným kapitánem Penguins Sidneym Crosbym, končí dvouletý kontrakt s ročním příjmem 750 tisíc dolarů. V uplynulé sezoně zaznamenal v 64 zápasech 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí. Na konci dubna se podrobil operaci ramena a po ní měl naplánován návrat do hry za šest až sedm měsíců.

Celkově má na kontě v NHL 173 utkání a 64 bodů (19+45). Ve 12 utkáních play off nasbíral čtyři asistence. Pittsburgh jej draftoval v roce 2015 v pátém kole ze 137. pozice a do Severní Ameriky se vydal Simon hned po draftu z extraligové Plzně.

Nechráněnými volnými hráči se mohou stát v pátek z českých hokejistů také čerstvý vítěz Stanleyova poháru Jan Rutta z Tampy Bay, další obránci Radko Gudas z Washingtonu a Roman Polák z Dallasu, který ale už v NHL skončil a stal se kapitánem extraligových Vítkovic, a také útočníci Michael Frolík s Vladimírem Sobotkou z Buffala, Tomáš Nosek z Vegas a Michael Špaček z Winnipegu, jenž zamířil do Tappary Tampere. Dalším je zadák Ondřej Vála, který přerušil kontrakt s Dallasem a hraje už za Pardubice.

Chráněnými volnými hráči mohou být obránci Dominik Mašín z Tampy Bay, Jakub Zbořil z Bostonu a útočníci Dominik Kubalík z Chicaga, Radek Faksa z Dallasu a Filip Chlapík z Ottawy. Mašín už si našel pro nadcházející sezonu angažmá v Chabarovsku v KHL.

Reklama

Související témata: