Hlavní obsah

Překvapení! Český útočník nadále bude oblékat dres Vegas

Las Vegas/Praha
Aktualizováno

Tohle nečekal možná ani on sám. Když na konci září opuštěl "bublinu" v Edmontonu, myslel, že se se svými spoluhráči loučí nadobro. Po třech letech počítal s tím, že jeho mise v týmu Vegas Golden Knights končí, ale opak je pravdou. Hokejový útočník Tomáš Nosek podepsal s Rytíři novou roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Nosek na archivním snímku z utkání Euro Hockey Challenge s Norskem v dubnu 2014 v Havlíčkově Brodu.

Článek

Český hokejový útočník Tomáš Nosek vstoupil do NHL v sezoně 2015/16, kdy hájil barvy Detroitu. Ve dvou sezonách za Red Wings se ale moc do hry nedostal, odehrál jen 17 utkání a proto doufal, že poté, co si ho Vegas, jako nováček ligy vybralo v rozšiřovacím draftu do svých řad, bude konečně moct ukázat, co v něm je.

Nosek se stal důležitou součástí mužstva, jež skvěle zvládlo základní část a následně si senzačně proklestilo cestu až do finále Stanley Cupu. Od té doby podepsal s klubem už potřetí roční smlouvu.

Během uplynulé, koronavirem poznamenané, sezony naskočil do 67 zápasů a připsal si 15 bodů za osm branek a sedm asistencí. V edmontonské "bublině", kde se odehrálo play off NHL, většinou sledoval zápasy vyřazovací části jako zraněný na tribuně a poté jen jako náhradník. Stihl odehrát jen osm utkání s bilancí 2+1, jeho tým vypadl ve finále Západní konference, kde nestačil na Dallas.

Když Nosek odjížděl domů, cítil, že o něj ve Vegas už nejeví velký zájem. Po sezoně se stal nechráněným volným hráčem a myslel si, že si kufry balí definitivně. Jeho agent však dokázal s Vegas dojednat novou roční smlouvu s příjmen 1,25 milionu dolarů a Nosek si tedy i mírně finančně polepší. V uplynulé sezoně bral rovný milion.

Reklama

Související témata: