Hlavní obsah

Rána pro fanoušky NHL! Možná nezačneme hrát ani do léta, připustil Daly

New York/Praha

Takový scénař si fanoušci zámořské NHL ani nechtějí připustit, ovšem i ten může nastat. Zástupce komisionáře NHL Bill Daly však během videokonference s šéfem ligy Garym Bettmanem a generálními manažery jednotlivých klubů uvedl, že prioritou zůstává odehrát kompletní program základní části se startem sezony 1. ledna 2021.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Vítězové letošního ročníku NHL - Tampa Bay. Ilustrační foto.

Článek

V případě, že nová sezona NHL odstartuje podle plánů na začátku příštího roku, by každý tým měl stihnout odehrát všech 82 zápasů základní části. S ohledem na přetrvávající nejistotu spojenou s koronavirovou krizí však tato varianta nemusí být uskutečnitelná.

"Naším cílem je začít hned 1. ledna a odehrát sezonu v plném rozsahu," uvedl pro zámořská média Daly. On i šéf soutěže Bettman však při jednání s generálními manažery zdůraznili, že na konečná rozhodnutí ohledně toho, kdy a jak se sezona odehraje, je zapotřebí ještě nějaký čas.

"Řekli jsme jim, že vyhodnocujeme všechny možnosti a že shromažďujeme spoustu informací a dat, ale nemusíme dělat žádná rozhodnutí ihned, neboť je zapotřebí ještě počkat, abychom pracovali s nejlepšími informacemi a pak udělali také ta nejlepší možná rozhodnutí," prohlásil Daly. "O konkrétních úpravách a možných změnách, které také zvažujeme, jsme nehovořili, ale je zřejmé, že jich je v závislosti na různých věcech mnoho," dodal Daly.

Daly připustil i variantu, že se celý program nemusí odehrát, a že není vyloučeno, že start soutěže se nestihne ani do léta. Takový scénář je snad jen krajním řešením, ke kterému se vedení ligy nebude muset uchýlit.

Reklama