Hlavní obsah

První Eskymák v NHL se vrátil z odvykací kúry, už trénuje

PRAHA

Měsíc, který nikdy nechtěl prožít. Ale musel. Snad naposledy. Hokejista Jordin Tootoo se vrátil z léčení. Na konci minulého roku nastoupil na odvykací kúru, nyní je zpět. Útočník Nashvillu už absolvoval první trénink. V dohlednu ale zatím není návrat prvního Eskymáka, který nastoupil v NHL.

Článek

Tootoo ukončil léčbu, ale ještě bude pod dohledem lékařů. Ti patrně určí, kdy se bude moci vrátit a hrát opět nejslavnější hokejovou ligu světa.

„Jsem šťastný, že jsem zpět. Dostalo se mi neuvěřitelné podpory od spoluhráčů, rodiny a fanoušků klubu. Bez ní bych to nedokázal. Někdy musíte na samé dno, abyste se mohli vrátit,“ nechal se slyšet sedmadvacetiletý útočník Nashvillu, který v této sezóně odehrál v NHL 32 zápasů, ve kterých vstřelil 4 góly a připsal si 6 přihrávek.

Z jaké závislosti se Kanaďan léčil, nebylo zveřejněno. Klub ale za ním od začátku stál. „Nabízíme mu plnou podporu. Jak jeho spoluhráči, trenéři, tak i naše organizace,“ uvedl v prohlášení generální manažer Predátorů David Poile před nástupem na odvykací kúru. A nyní přidal toto: „Každý může selhat, důležité je, že Jordin je na tom už lépe.“

Tootoo byl sice měsíc mimo mužstvo, i tak pobíral plný plat. V tomto ročníku ligy jde o částku 1,15 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: