Hlavní obsah

VIDEO: Meyer z Atlanty při zápase NHL zkolaboval, stejně jako Pavelec v říjnu

PRAHA

Jsou z jednoho klubu a mají i společný jeden nepříjemný moment z této sezóny. Oba při zápase NHL zkolabovali a upadli do bezvědomí. Český brankář Ondřej Pavelec z Atlanty v říjnu, obránce Freddy Meyer v noci na dnešek při utkání s Calgary.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Obránce Atlanty Freddy Meyer po ztrátě paměti zůstal ležet na ledě.

Článek

Před koncem druhé třetiny třicetiletý Meyer podstoupil dva lehké souboje, poté se vracel do obranné třetiny. Poprvé upadl a vstal, podruhé se na nohy už nepostavil, zůstal ležet přímo ve středu hřiště. Rozhodčí okamžitě přerušil hru.

Naštěstí se po pár sekundách rodák ze Sanbornville probral a vstal. Za pomoci fyzioterapeuta zamířil do kabiny, v utkání se už neobjevil.

„Curtis Glencross získal puk, dostal jsem se ním do kontaktu a najednou jsem pocítil závrať. Uvědomil jsem si, že se musím dostat rychle na střídačku. Potom si už jen pamatuju, jak jsem se vzbudil na ledě a fyzioterapeut Tommy Alva u mě klečel,“ vysvětlil Meyer osudný okamžik. Podle vyjádření klubu není známa přesná diagnóza. Hráč ale údajně neměl bolesti hlavy.

Atlanta řeší v probíhající sezóně už druhý podobný případ. V říjnu zkolaboval v brance Ondřej Pavelec. Po sérii vyšetření lékaři sdělili, že utrpěl dočasnou ztrátu paměti v důsledku dlouhého stání na jednom místě. Po dvaadvaceti dnech se český gólman vrátil k zápasům v NHL.

"Nevěděl jsem, co se mnou pauza udělá, ale po pár střelách jsem se cítil dobře,“ řekl po svém comebacku třiadvacetiletý kladenský odchovanec.

Reklama

Související témata: