Hlavní obsah

Obránce Martínek se v NHL upsal Columbusu

Český hokejový obránce Radek Martínek se v NHL stěhuje z New Yorku Islanders do Columbusu. Jako volný hráč podepsal s Blue Jackets roční smlouvu. Finanční podmínky kontraktu nebyly zveřejněny, podle deníku Columbus Dispatch si Martínek vydělá 2,2 milionu dolarů. V uplynulé sezoně měl čtyřiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa příjem 1,9 milionu dolarů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radek Martínek se stěhuje

Článek

"Radek Martínek je už několik sezon kvalitní bek v NHL a myslíme si, že je to dobrá posila pro náš klub. Je to chytrý, spolehlivý hokejista, který přinese do naší obrany charakter a zkušenost," řekl generální manažer Blue Jackets Scott Howson.

Martínek si v minulém ročníku připsal v 64 zápasech 16 bodů za tři branky a 13 asistencí. V sezoně vynechal 18 utkání kvůli zranění ruky a smůlu měl i na mistrovství světa, kde pro něj turnaj skončil hned v prvním utkání proti Lotyšsku s otřesem mozku po zákroku Arturse Kuldy. Přesto nakonec v Bratislavě získal bronzovou medaili.

Dosud působil bývalý českobudějovický zadák v NHL jen v Islanders, kteří jej draftovali v roce 1999 v osmém kole jako 228. hráče v pořadí. Na kontě má 453 utkání v NHL a 103 bodů za 21 branek a 82 asistencí. V play off odehrál devět zápasů a zaznamenal jednu asistenci.

Columbus ztratil na trhu volných hráčů českého beka Jana Hejdu, který se upsal Coloradu. Klub naopak získal obránce Aarona Johnsona z Nashvillu, gólmana Curtise Sanforda z Montrealu a smlouvu podepsal bek James Wisniewski.

Reklama