Hlavní obsah

Chára zažil v NHL třináct sezón, ale "nej" chvíle se mu vejdou do pár vteřin

PRAHA

Přijel a vzbudil poprask. Zdeno Chára, kapitán hokejistů Bostonu, je na Slovensku. Dvoumetrový obránce, který dovedl Medvědy na samotný vrchol minulé sezóny, kdy s nimi vyhrál 16. června slavný Stanley Cup, bude příští týden slavit s trofejí v Bratislavě a Trenčíně.

Foto: Mike Blake, Reuters

Kapitán Bostonu Zdeno Chára se Stanleyovým pohárem

Článek

„Dovolenou jsem prožil v zámoří, ale čas na oddych si najdu i tady. Je třeba doladit hodně věcí před akcí se Stanley Cupem,“ citoval cas.sk Cháru.

Každý se potěší s pohárem sólo

Ještě před ním se budou s pohárem pyšnit čeští hráči Tomáš Kaberle a David Krejčí. Na Kladně se bude slavit ve středu, o den později zažije euforii Šternberk. V původním plánu bylo, že trojice zažije rej společně, ale nakonec tomu tak nebude. „Je to dost namačkané, každý si to chce užít po svém, být nějaký čas s nejbližšími, a tak to uděláme individuálně,“ vysvětlil 206 centimetrů měřící slovenský zadák.

Sladký konec dlouhého příběhu začal s poslední sirénou v sedmém utkání. Boston porazil Vancouver na jeho ledě, nastala chvíle nejšťastnější, nejemotivnější, nejdojemnější.

„Nejkrásnější byly první sekundy po rozhodující výhře a po převzetí poháru. To byly nejlepší momenty mojí kariéry. Pěkné bylo vidět radost a spokojenost na tvářích spoluhráčů a ostatních členů týmu. Tyto chvíle ve mně zůstanou až do konce života,“ přiznal Chára, který odehrál v NHL už třináct sezón, ale to „nej“ se vejde do pár vteřin.

Zdeno Chára si razí cestu s pohárem přes fanoušky.foto: ČTK/AP/Bizuayehu Tesfaye

Další nával emocí poznal při samotných oslavách v Bostonu, kam do ulic vyrazilo na dva milióny lidí. „Vše předčilo naše očekávání. Viděli jsme tam nejen mladé, ale i starší generace fanoušků, kteří zažili zisk Stanley Cupu na začátku sedmdesátých let,“ vzpomínal Chára, který i přes své fyzické dispozice poznal, že play-off je velký nápor na zdraví hráče.

„Tam už je opravdu každý dobitý, ale tento rok jsme měli celkem štěstí. Kromě Hortona jsme na delší dobu nikoho neztratili. Já měl problémy s ramenem, kolenem, kotníkem, ale to k tomu patří, člověk dělá vše, aby nebyl mimo sestavu,“ dodal Chára. Odměna za to vše přišla. Slaví a bude doma slavit s nejslavnějším hokejovým pohárem.

Reklama

Související témata: