Hlavní obsah

Nylander končí zkoušku ve Philadelphii, s Jágrem hrát nebude

PHILADELPHIA

Švédský hokejový útočník Michael Nylander se v dresu Philadelphie po boku Jaromíra Jágra neobjeví. Vedení Flyers ukončilo v neděli s bývalým spoluhráčem české hvězdy z Washingtonu a New Yorku Rangers zkušební kontrakt. Nylander, který v pondělí oslaví devětatřicáté narozeniny, kvůli zranění třísel nemohl nastoupit ani v jednom ze čtyř dosavadních přípravných zápasů Philadelphie.

Foto: ČTK/AP

Na ledě Jaromír Jágr, nahoře Švéd Michael Nylander

Článek

Nylander se sice už uzdravil, ale Flyers chtějí dát spíše prostor mladým hráčům Seanu Couturierovi, Braydenu Schennovi, Mattu Readovi, Zaku Rinaldovi či Tomu Sestitovi. Testování skončilo neúspěšně i pro dalšího zkušeného útočníka Adama Maira. "Jsme na maximu padesáti smluv a nevidím v současné době možnost jak vytvořit místo pro některého z těchto hráčů. Navíc jsme spokojení s tím, jak mladí hrají," prohlásil generální manažer Flyers Paul Holmgren.

Nylander se v NHL objevil naposledy v sezoně 2008/09, kdy si v dresu Washingtonu připsal v 72 duelech základní části 33 bodů za devět branek a 24 asistencí. Až do skončení minulého ročníku na něho právě Capitals vlastnili práva, ale v sezoně 2009/10 mu umožnili hrát na farmě Detroitu za Grand Rapids v AHL a za Jokerit Helsinky. Většinu uplynulé sezony Nylander promarodil po vážném zranění páteře, které utrpěl koncem října. Kvůli tomu odehrál za farmu Floridy v Rochestru jen sedm utkání a zaznamenal šest bodů (4+2).

Reklama

Související témata: