Hlavní obsah

V noci je zničil Jágr, teď už jsou Rangers v Praze a chystají se na Spartu

PRAHA

Ještě v noci na úterý středoevropského času sehráli ve Philadelphii přátelský zápas s místními Flyers, krátce po poledni už hokejisté New York Rangers přiletěli do Prahy, kde ve čtvrtek změří síly se Spartou. Jezdci dnes v holešovické Tesla Areně absolvovali lehčí trénink, ve středu od 11 hodin je čeká další, tentokrát už otevřený veřejnosti. Čeští fanoušci tak budou moci na vlastní oči vidět třeba útočníka Mariána Gáboríka nebo brankáře Henrika Lundqvista.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér hokejistů New York Rangers John Tortorella na tréninku v Praze

Článek

Přestože středeční téměř hodinový trénink probíhal ve volnějším tempu, hned několikrát se prázdnou holešovickou halou rozlehl hlasitý křik trenéra Johna Tortorelly. Trenéra, který v roce 2004 vyhrál s Tampou Bay Stanleyův pohár.

„Začněte dělat cvičení naplno, jste absolutně nekoncentrovaní. Stejně jako proti Philadelphii,“ hněval se Tortorella při nácviku přechodu středního pásma a připomínal svým svěřencům duel, který i díky dvěma trefám Jaromíra Jágra prohráli 2:5.

Že od některých svých svěřenců očekává na ledě mnohem více, potvrdil Tortorella i v rozhovoru s novináři bezprostředné po tréninku. „Zápas s Philadelphií byl pro mě velkým zklamáním. Nebudu jmenovat konkrétní hráče, ale některým chyběla potřebná houževnatost. A ještě víc jsem zklamaný z toho, že se jednalo o hráče, kteří jsou na rozhraní týmu. Musíme se hodně zlepšit,“ mračil se zkušený kouč.

Nyní už se ale jeho myšlenky upínají k evropskému turné. „Let byl sice dlouhý, ale proběhl hladce. Praha je krásné město, ale my jsme tu hlavně kvůli tomu, abychom se dobře připravili na blížící se sezónu. Ještě máme před sebou hodně práce.“

Největší hvězdy NY Rangers Marián Gáborík (vlevo) a Henrik Lundqvist na tréninku v Prazefoto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>/Michal Doležal

Třiapadesátiletý kouč chce dát ve čtvrtečním zápase se Spartou i o den později proti Frölundě šanci širšímu kádru, hvězdy typu Gáboríka, Lundqvista nebo Richardse odehrají jen jeden zápas. „To vám můžu slíbit už teď. Ale ještě nejsem rozhodnutý, kdo bude hrát ve kterém,“ prohlásil.

„Nejdůležitější je teď poznat charakter mužstva a vnuknout mu pojetí hry, které bychom chtěli praktikovat. Máme na to nejbližší dva přípravné zápasy,“ poodhalil Tortorella s tím, že po zápase s Frölundou hodlá zúžit kádr a poslední přípravné duely se Slovanem Bratislava a švýcarským Zugem by měli Rangers odehrát v nejsilnějším možném složení.

Lístky na duel se Spartou stále k dispozici

Na čtvrteční utkání, které začíná v 19 hodin, jsou lístky stále k dispozici, byť už ne do spodního patra, ale do galerie. Nejlevnější z nich lze pořídit za 900 korun. Zápas budou řídit dva čeští a dva zámořští rozhodčí, hrát se bude podle pravidel NHL.

Naposledy měl český celek možnost poměřit se s účastníkem zámořské NHL loni. Liberečtí Bílí Tygři tehdy podlehli Bostonu 1:7. Povede si nyní Sparta lépe?

Reklama

Související témata: