Hlavní obsah

NHL: Havlát kvůli operovanému ramenu přijde o úvodní zápas žraloků

Hokejový útočník Martin Havlát si bude muset minimálně ještě týden počkat na debut v týmu San Jose, kam byl v červenci vyměněn z Minnesoty. Český reprezentant nenastoupí do sobotního zahajovacího duelu žraloků v NHL kvůli ramenu, které ještě stále není v pořádku po artroskopické operaci.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Havlát na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Třicetiletý Havlát si rameno poranil během mistrovství světa na Slovensku, a i když doufal, že začátek sezóny stihne, podle webu televizní stanice ESPN se v sobotním duelu proti Phoenixu nepředstaví. Teoreticky by se však mohl objevit v sestavě už v druhém utkání, to totiž Sharks hrají až následující pátek.

Juniorský a seniorský mistr světa z roku 2000 Havlát se stal hráčem San Jose před čtvrt rokem, kdy ho kalifornský tým získal výměnou za kanadského útočníka Danyho Heatleyho. V Minnesotě strávil mladoboleslavský rodák předchozí dvě sezóny.

Havlát v minulosti nastupoval také za Ottawu a Chicago, v základní části NHL odehrál 621 zápasů a nasbíral 512 bodů (209+303). Dalších 49 bodů přidal v 67 duelech play off.

Reklama

Související témata: