Hlavní obsah

VIDEO: Jak snadné je být hokejistou. Otočka Černého jestřába a fanoušci se baví

PRAHA

Pro tohle lidé chodí po tisících na NHL, nejslavnější hokejovou soutěž světa. Stačí pár sekund nevšedního zážitku a fanoušci jsou u vytržení. V roli velkého hráče a baviče se předvedl v posledním utkání Patrick Kane z Chicaga Blackhawks, které hrálo proti Anaheimu. Po své nečekané otočce excelentně přihrál a Marian Hossa se nemýlil, přes dvaadvacet tisíc fanoušků v hale povstalo, i ti s pivem v rukách.

Foto: ČTK/AP

Trenér Joel Quenneville a Patrick Kane

Článek

Slovenský útočník Hossa nepohrdl předloženou nabídkou a po vstřelení gólu se hned radoval, ale také okamžitě ukázal, kdo má největší podíl na jeho trefě. Jeho gesto mířilo na spoluhráče, který vše vymyslel a parádním bekhendem Hossu našel.

„Byla to krásná přihrávka od Patricka, on má rád takovou hru. Může dělat takové věci, a když přijde jeho čas, zazáří. Odehrál skvělý zápas,“ řekl po utkání slovenský forvard, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. První byl Kane, který přihrál na dva góly.

„Dva body jsou hezké. Lhal bych, kdybych řekl, že jsem dnes nechtěl udělat něco zajímavého, ale důležité je načasování,“ přiznala jedna z největších hvězd Černých jestřábů, které je dvaadvacet let a je druhá v kanadském bodování týmu.

Jednička draftu z roku 2007 přitom ještě v červenci neprožívala radostné chvíle, Kane si při tréninku zlomil zápěstí levé ruky. “Předpokládáme, že se úplně uzdraví během šesti až osmi týdnů, neočekáváme, že by měl mít dlouhodobější problémy,“ uvedl tehdy týmový lékař Michael Terry.

Jak je vidět, zápěstí pracuje jak má...

Reklama