Hlavní obsah

VIDEO: Od Ameriky po Rusko. Jágr za půl minuty prošel svoji kariéru a hrál barvami

Za půl minuty stihl Jaromír Jágr projít a zavzpomínat na svoji kariéru. Stačilo se postavit před kameru a natočit reklamu pro sázkovou kancelář, která podporuje kladenské Rytíře. Pohled do dálky, úsměv, zasnění nad svoji zarámovanou fotografii ze začátků NHL. Vše v oranžovém triku s nápisem Philadelphia a číslem 68. To jako začátek spotu.

Foto: ČTK/AP

Jaromír Jágr během setkání s novináři ve Philadelphii

Článek

Jágr se projde během pár sekund v černém tričku Pittsburghu, kde vyhrál dvakrát Stanley Cup, následuje červený Washington, který střídá modrý New York. Zavzpomíná i na ruské angažmá v Omsku. Jágr sedí na posteli v bílém, protáhne se a na zádech má z azbuky vyšito své jméno s obrovským číslem 68. Nakonec se objeví v oranžové, v barvách Letců z Philadelphie.

Jágr je ideální mediální tváří a jako většinový majitel hokejového Kladna vyinkasuje milióny na provoz klubu od loterijní společnosti. Kruh, kde jsou všichni spokojeni.

„Vzhledem k rychlosti celého projektu a termínu vysílání jsme dosud dokončili jen první z celkem tří spotů. V těchto dnech dokončujeme i další, který bude vánočně laděný, poslední z natočených spotů se bude vysílat až v příštím roce,“ uvedla na kladenských stránkách členka představenstva Sazky Jana Studničková.

Jaromír Jágr pózuje u nového loga kladenského hokejového klubu.foto: Právo/Milan Malíček

Když měl kladenský odchovanec ještě dlouhé vlasy a svět okouzloval z Pittsburghu, natočil reklamu na kolo. V dalším spotu se předvedl v roli učitele, kde trpělivě zkoušel chytré žáky. U tabule se snažil vydolovat, co má společného hokej a hra Bingo.

Asi nejpopulárnější a nejznámější skeč Jágr převedl s americkým symbolem, kterým je žvýkačka. „Měří skoro dva metry, takže si můžu utrhnout, kolik chci. Když mám hlad, utrhnu si malý kousek. Když se potřebuji soustředit, utrhnu si větší.“ To byla reklama pro borce, kteří se umí sami rozhodovat, mrkal Jágr do kamery. Za pár let následovala i reklama na kloubní preparát. V posledním představení propaguje společnost, která sponzoruje kladenský hokej.

Reklama