Hlavní obsah

Jágr přiznal: Angažmá ve Philadelphii mi poradil kamarád

Jaromíra Jágra přivedla do Philadelphie rada blízkého přítele, který mu v létě při vybírání z několika nabídek doporučil právě Flyers. Zatím může být hvězdný hokejový útočník s návratem do NHL po tříletém působení v ruském Omsku spokojen, stejně jako jeho zaměstnavatel.

Foto: ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Philadelphia Flyers

Článek

"Byl jediný kromě mého agenta, kdo věděl, s kterými týmy jednám. Bylo to asi pět nebo šest týmů, ještě předtím, než do toho vstoupili Flyers. Vždycky jsem tomu kamarádovi říkal, co mi povídali generální manažeři těch klubů," svěřil se Jágr serveru NHL.com. "Pak se do toho vložila Philadelphia a on mi řekl: To je ono. Mluvíš o nich úplně jinak než o těch ostatních týmech," uvedl devětatřicetiletý útočník, který podepsal s Philadelphií roční smlouvu na 3,3 milionu dolarů.

"Nedokážu říct jak, ale vycítil to ze mě. Známe se třicet let a má mě dobře přečteného," řekl Jágr, aniž by přítele jmenoval. Podle všeho jde o Václava Bartoše, který se stal v létě manažerem extraligového Kladna poté, co olympijský vítěz z Nagana převzal klub po svém otci.

"Hokej se opravdu užívám"

Zatím Jágr rozhodně nelituje, že se kamarádovou radou řídil. Po 15 zápasech má na kontě stejný počet bodů za šest gólů a devět přihrávek a mezi českými hráči se pohybuje na špici soutěže produktivity. "Hokej si opravdu užívám, ale až čas ukáže, jestli jsem si vybral nejlepší možnost," prohlásil Jágr.

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie v utkání proti Tampě Bayfoto: ČTK/AP/Chis 0´Meara

Také v klubu na něj pějí chválu. "Od začátku ukazuje, jak skvělý to je hráč. Jeho start do sezony je až nad očekávání dobrý. Na ledě z něj čiší pohoda, pořád se usmívá a optimismus se odráží v jeho lehkosti na ledě. Nejvíc mě ale překvapila jeho pracovní morálka na tréninku. Je to opravdový profesionál, jenž podřídí vše týmovému úspěchu," ocenil kouč Peter Laviolette.

Přístup českého veterána k tréninku překvapil i mladé spoluhráče. "Když sem přišel, vůbec jsem netušil, co o něj můžeme očekávat, protože jsem ho znal jen z televize. Jeho přístup nás však naprosto uchvátil. Pro nás mladé je to obrovské pozitivum být s ním každý den na ledě. Všem ukázal, jak musíme pracovat, jestli chceme patřit mezi nejlepší v soutěži," řekl Claude Giroux na adresu spoluhráče z útočné řady.

Z Jágrovy přítomnosti v klubu je nadšen i další český útočník Jakub Voráček, který rovněž přišel do mužstva před touto sezonou. "Je to paráda. Už hrát s ním za reprezentaci na posledních dvou světových šampionátech bylo jako sen. Vůbec mě v té době nenapadlo, že bych si s ním někdy mohl zahrát v jednom týmu NHL. Od začátku ukazuje, že i ve svém věku nic neztratil ze svých kvalit a stále patří mezi nejlepší," uvedl další odchovanec kladenského hokeje.

Reklama

Související témata: