Hlavní obsah

Za šanci na Stanley Cup budu šťastný, říká Krejčí, který se Medvědům upsal do roku 2015

TORONTO

Ve středu odehrál David Krejčí v Torontu jedno z nejlepších utkání v této sezóně NHL, Boston vyhrál 6:3. Hvězda loňských bojů o Stanley Cup byla vyhlášena první star utkání, vstřelila jednu branku a na další dvě nahrála. „Odehrál jsem docela dobrý zápas. Doufám, že to bude takto pokračovat. Konečně jsem se odrazil, snad moje produktivita půjde konečně nahoru,“ věří nejproduktivnější hráč loňského play-off a nejlepší střelec, který o pár hodin později s Medvědy prodloužil kontrakt, který vyprší až v sezóně 2014/2015.

Foto: Chris O´Meara, ČTK/AP

David Krejčí z Bostonu se raduje z branky.

Článek

Když jsme spolu hovořili před dvěma roky, tak jste říkal, že byste chtěl něco vyhrát. Tehdy vám bylo jedno, jestli Presidentův pohár nebo Stanley Cup. Vloni jste získal Stanley Cup. Jaký to byl pocit?

Byl to nejhezčí okamžik v životě. To se nedá popsat. Doufám, že budu v NHL ještě pár let a doufám, že se mi podaří Stanley Cup ještě jednou získat.

Jak s odstupem času hodnotíte finálovou sérii s Vancouverem?

Všechny zápasy byly velice těžké, hráli jsme play-off vždy na sedm zápasů a stálo nás to hodně sil. Proto jsme měli i pomalejší začátek v této sezóně. Všechno to stálo za to. Bylo to krásné léto.

Začátek této sezóny byl slabší, ale chytili jste se v zápase s Torontem doma, další dobrý zápas byl zde v Air Canada Centre, kdy jste Toronto doslova rozdrtili. Od té doby hrajete jako vyměnění. Proč se vám právě proti tomuto soupeři tolik daří?

Hrajeme stále stejnou hru a proti Torontu nám to tam právě nějak padá. V sobotu s nimi hrajeme opět a bude to těžký zápas, protože se předchozí utkání analyzuje a opravují se chyby. Pokusíme se vyhrát počtvrté za sebou.

Co soudíte o systému NHL, kdy za vítězství v prodloužení či po nájezdech jsou dva body, stejně jako v normálním čase?

Myslím si, že je to spravedlivé. Extraliga v Čechách má dělbu tří bodů, ale zde je mnoho zápasů a rychle by se rozhodlo o účastnících Stanley Cupu. Je to pak zajímavější pro diváky i pro hráče.

Jak se mění formace v útoku. Hrajete středního útočníka, kdo jsou vaší nejčastější partneři?

Nejčastěji mám na levém křídle Milana Luciče a na pravém Nathana Hortona. Jsem na ně zvyklý a hraje se mi s nimi skutečně výborně.

Proti Torontu jste si připsal čtvrtý gól, osmou a devátou asistenci, jaké máte cíle?

Moc o tom nepřemýšlím. Když budu mít osmdesát bodů a nedostaneme se do Stanley Cupu, pak nebudu spokojený. Když budu mít méně bodů, ale budeme mít šanci získat Stanley Cup, budu zcela šťastný.

Reklama

Související témata: