Hlavní obsah

Bylo to nejpovedenější utkání po mém příchodu do Colorada, říká Hejda

COLORADO

Český hokejový obránce Jan Hejda odehrál v noci na čtvrtek jednoznačně nejpovedenější zápas po svém letním příchodu do Colorada. V utkání s New Jersey vstřelil jeden gól a připsal si tři plusové body, domácí tým Avalanche i díky němu zvítězil jednoznačně 6:1.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Jan Hejda ještě v dresu Columbusu.

Článek

Třiatřicetiletý zadák přitom vstupoval do zápasu se šestnácti zápornými body jako nejhorší hráč mužstva podle statistiky účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

"Jsem rád, že se mi zápas povedl. Přeci jen začátek sezóny z mojí strany nebyl optimální. Často jsem odcházel z ledu zklamaný po inkasované brance. To se musí co nejrychleji změnit, protože mojí hlavní rolí je uhlídat střelce soupeře a zabránit případnému gólu v naší brance. Proto si také nejvíc cením toho, že jsem zápas zakončil se třemi plusovými body," řekl listu Denver Post Hejda, jenž do Colorada přišel v létě jako volný hráč z Colombusu.

Ačkoliv není při svém přísně defenzivním pojetí vyloženým střelcem, z posledních tří zápasů vytěžil dva góly. To je ale spíše výjimka.

"Moje role není rozhodovat zápasy, většinou zůstávám vzadu, abych byl připravený zabránit případnému protiútoku," uvedl Hejda. Připomněl však, že v minulosti v Čechách nastupoval i do přesilovek a dokázal za sezónu nastřílet několik branek. "To se s přesunem do Ruska a poté do NHL změnilo. Samozřejmě jsem ale rád za ty branky. Vždycky je příjemné zdvihnout ruce nad hlavu na oslavu gólu," dodal bývalý hráč pražské Slavie, se kterou v sezóně 2002/2003 získal mistrovský titul.

Chvála i od trenéra

Zlepšené výkony českého obránce v posledních zápasech nenechal bez povšimnutí ani trenér Colorada Joe Sacco. "Na tréninku jsme mu říkal, ať ta dosavadní záporná čísla hodí za hlavu a soustředí se na výkon v dalším zápase. Není pochyb, že v posledních zápasech hraje mnohem spolehlivěji. Je to pracovitý hráč, který nedá soupeři nic zadarmo, a to je přesně to, co od něj na ledě vyžadujeme," uvedl dvaačtyřicetiletý kouč.

Reklama

Související témata: