Hlavní obsah

VIDEO: Dán přivedl do varu fanoušky v NHL. Hattrick, lahůdka a gól z nájezdu

Dánský hokej prožil oslnivý den v NHL. Nejslavnější hokejová liga světa tleskala čtyřem gólům a asistenci jednoho hráče. Lars Eller v dresu Montrealu navíc zakončil své vystoupení efektním trestným střílením a dokončil porážku Winnipegu, ten vyfasoval sedm gólů, šest jich inkasoval Ondřej Pavelec. Lahůdku z nájezdu už ale sledoval ze střídačky.

Foto: Christinne Muschi, Reuters

Lars Eller z Montrealu úspěšně zakončuje svou parádičku při samostatném nájezdu na gólmana Winnipegu Chrise Masona.

Článek

Když Eller vstřelil hattrick, dav 21 273 fanoušků křičel: „Olé, olé, olé, olé.“ První hattrick dvaadvacetiletého Dána v NHL spatřil svět. K tomu výjimečný konečný účet čtyři góly a jedna asistence. Když se daří, tak se daří. I proto si dovolil Eller při trestném střílení odvážný kousek, obtočil se dokola a zavěsil. Poté se svalil na brankáře Chrise Masona a předvedl kotoul vzad. Po tomto gólu nebylo o první hvězdě utkání pochyb.

„Cítil jsem neuvěřitelný pocit, to se už asi nikdy nebude opakovat, proto jsem se snažil co nejvíce si to užít. Chci poděkovat spoluhráčům. To je to, o čem sníte,“ zářil mladý útočník Canadiens, který v 37 zápasech této sezóny vstřelil osm gólů a na devět přihrál.

„Byla to velmi vzrušující Larsova noc. Jsme velmi šťastní. Tohle si bude pamatovat navždy, pravděpodobně to je jeden z vrcholů jeho života,“ okomentoval nevšední počin spoluhráč Michael Cammalleri.

Dán prožil euforii, která se nemusí v NHL už nikdy opakovat. Dnes se radoval a potěšil fanoušky, ale před měsícem měl vrásky na čele. Eller vyfasoval pokutu 2500 dolarů, ta mu byla přidělena na vražení na hrazení.

Reklama

Související témata: