Hlavní obsah

Dánský útočník Bjorkstrand podepsal novou smlouvu s Columbusem

Columbus

Dánský hokejový útočník Oliver Bjorkstrand bude v NHL i v příštích sezonách působit v Columbusu. Pětadvacetiletý hráč podepsal s Blue Jackets novou pětiletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 27 milionu dolarů. V průměru vydělá 5,4 milionu dolarů za sezonu a oproti dosavadnímu kontraktu, který mu končí po aktuálním ročníku, si polepší o více než sto procent.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Jsem rád, že jsem mohl podepsat takovou smlouvu a získat jistotu do budoucnosti. Hodně mě to povzbudilo," řekl Bjorkstrand. Columbus ho draftoval ve třetím kole v roce 2013 a hraje za něj od sezony 2015/16. Na svém kontě má zatím 246 zápasů v NHL, ve kterých vstřelil 65 branek a přidal 68 asistencí. Dalších 31 utkání s bilancí 6+6 přidal v play off.

V uplynulé sezoně zkrácené kvůli pandemii koronaviru Bjorkstrand ve 49 zápasech nastřílel 21 gólů a připsal si 15 asistencí. I přesto, že podstatnou část ročníku ze zdravotních důvodů vynechal, byl nejlepším střelcem týmu, autorem nejvyššího počtu vítězných branek (5) a měl i nejvíce vícebodových zápasů.

"Oliver je nadaný hráč, který se během své kariéry zatím neustále zlepšoval. Máme radost, že bude i v příštích letech součástí Blue Jackets. Je to nebezpečný ofenzivní hráč a věříme, že půjde ještě nahoru," řekl generální manažer Jarmo Kekäläinen.

Reklama