Hlavní obsah

Brankář Dostál se přesunul z Anaheimu na farmu do San Diega

Český hokejový brankář Lukáš Dostál bude bojovat o šanci v NHL na farmě Anaheimu v San Diegu v AHL. Dvacetiletý odchovanec Komety Brno tam byl poslán z přípravného kempu Ducks. Od začátku února 2019 působil ve finském Ilvesu Tampere, odkud si jej Anaheim na konci listopadu stáhl.

Foto: Facebook: Česká hokejová reprezentace

Český gólman Lukáš Dostál.

Článek

Anaheim draftoval Dostála v roce 2018 ve třetím kole na 85. místě. Loni v květnu s Ducks uzavřel nováčkovský tříletý kontrakt. Po působení v Ilvesu může smlouva začít platit od této sezony. Má podle ní roční příjem v NHL 792 500 dolarů a na na farmě 70 000 dolarů.

Před odchodem do Severní Ameriky odchytal Dostál v této sezoně za Ilves 11 zápasů, s úspěšností zákroků 94,14 procenta stále vládne statistikám finské ligy a s průměrem 1,64 obdržené branky na zápas je třetí. Udržel také jednou čisté konto.

Účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a dvou světových šampionátů dvacítek byl v minulé nedohrané sezoně kvůli pandemii koronaviru ve finské nejvyšší soutěži s průměrem 1,78 gólu na utkání druhý, s úspěšností 92,76 třetí a se třemi nulami sedmý. V české extralize dostal v Kometě příležitost jen ve dvou utkáních v sezoně 2018/19 a potom našel vytížení ve Finsku.

Reklama