Hlavní obsah

Drsný Voráčkův útok na novináře během tiskovky. Létaly vulgarity a slova o podrazákovi

Philadelphia/Praha

Mohl by si užívat vydařený vstup do nové sezony NHL, vždyť jeho Philadelphie v obou dosavadních zápasech porazila Pittsburgh o tři góly a on sám k tomu přispěl dvěma asistencemi. Přesto český hokejový útočník Jakub Voráček na tiskové konferenci po pátečním duelu s Tučňáky vypěnil. A pořádně! Mohl za to nevinný dotaz, který mu položil novinář Mike Sielski, jenž pro The Philadelphia Inquirer o týmu Flyers pravidelně informuje.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Jakub Voráček zaznamenal v pátek proti Pittsburghu dvě asistence.

Článek

Sielski se kladenského odchovance tázal, jak odlišná je současná sezona vzhledem k současným okolnostem, které po celém světě panují.

„Záleží na tom, co řeknu, Mikeu? Vždycky budeš psát zku*ené s*ačky, takže na tom nezáleží," spustil během online tiskovky Voráček a překvapil tím i vedle sedícího spoluhráče Travise Konecnyho, který valil oči.

To ale ještě z Voráčkovy strany nebylo všechno. „Ano, je to jiné. Máme čtyři body z prvních dvou zápasů... Ani jsem nechtěl na tvou otázku odpovídat, protože jsi takový podrazák, že to ani není vtipné. Další otázka," vpálil Voráček žurnalistovi.

Sielski v minulosti nejednou Voráčka a další tahouny Flyers kritizoval. O českém útočníkovi třeba v květnu 2019 napsal, že by větší smysl než jeho výměna za P.K. Subbana dával trejd za již zesnulou americkou zpěvačku Kate Smithovou.

Sielski po páteční tiskovce přišel s možným vysvětlením, z jakého důvodu jej nejspíš Voráček nemá v oblibě. Velmi jemně řečeno. „Na Halloween v roce 2019 jsem jel do Voorhees, kde tým trénoval. Šel jsem napsat článek, měli tehdy špatný start do sezony a trenér Alain Vigneault říkal, že potřebuje lepší výkony od svých zkušených hráčů. Voráček a James van Riemsdyk se během toho rozhovoru smáli," prohlásil Sielski pro web Crossing Broad.

„Jel jsem domů, kde jsem pořádal párty, na kterou dorazilo 60 lidí. Dopsal jsem článek o tom, co se na tréninku přihodilo. Tiskové oddělení Flyers se mi pak ozvalo, protože to v klubu brali tak, že píšu o tom, jak se Voráček a Van Riemsdyk smějí Alainu Vigneaultovi," pokračoval novinář.

„Omluvil jsem se a řekl, že dovedu pochopit, jak to z jejich pohledu vypadá. Tu pasáž v článku jsem upravil, abych objasnil, že nevím, o čem se spolu (Voráček a Van Riemsdyk) bavili. Řekl jsem, že jsem ochotný, abych věci urovnal, si s Jakubem po tréninku nebo po telefonu promluvit," dodal Sielski.

Je jasné, že věci se moc urovnat nepodařilo...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: