Hlavní obsah

U hokejistů Montrealu skončil po sérii porážek trenér Julien

Montreal/Praha

U hokejistů Montrealu skončil s okamžitou platností trenér Claude Julien i se svým asistentem Kirkem Mullerem. Vedení klubu došla trpělivost po sérii tří porážek, z posledních šesti zápasů v NHL vyhráli Canadiens jen jeden. Mužstva se dočasně ujme dosavadní asistent Dominique Ducharme, trenérský tým navíc rozšíří Alex Burrows.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Kouč Claude Julien v Montrealu skončil.

Článek

Montrealu po vydařeném vstupu do sezony začal docházet dech. Po týdenní pauze v programu ztratili od uplynulého víkendu tři zápasy za sebou. Poslední kapkou byla úterní prohra 4:5 po nájezdech s Ottawou, v neděli padli se stejným soupeřem v prodloužení a o den dříve podlehli Torontu.

Julien, jenž má v NHL za sebou 18 sezon v roli hlavního trenéra, musel střídačku Montrealu nakrátko opustit už v závěru minulého ročníku. V 1. kole play off musel být s bolestmi na prsou hospitalizován a lékaři mu zavedli stent do koronární tepny. Sezonu místo něho dokončil Muller.

Ducharme v Montrealu působí od dubna 2018, trenérský tým rozšířil po deseti letech v nižší Quebec Major Junior Hockey League. S Halifaxem vyhrál v roce 2013 Memorial Cup, kanadskou reprezentaci dovedl na juniorském mistrovství světa v roce 2017 ke stříbru a o rok později k titulu.

Reklama

Související témata: