Hlavní obsah

NY Rangers - Boston 1:4Senzační Pastrňák opět mezi hvězdami! Jak odpověděl Kubalík? Zářil také Vrána

Aktualizováno

Znovu byl pořádně vidět a vysloužil si ocenění druhá hvězda zápasu. Útočník David Pastrňák stejně jako v pátek přihrál v NHL na dvě branky Bostonu v utkání na ledě New York Rangers. Bruins oplatili soupeři debakl 2:6 a vyhráli 4:1. I v dalších duelech byli vidět Češi. Útočník Dominik Kubalík se jednou trefou podílel na kanonádě Chicaga do sítě Detroitu (7:2), asistenci zaknihoval jeho spoluhráč a krajan David Kämpf. Gólem a asistencí se blýskl Jakub Vrána, jehož Washington zvítězil na ledě New Jersey 3:2. U prvního zásahu poražených Ďáblů asistoval Pavel Zacha.

Foto: Sarah Stier, Reuters

David Pastrňák z Bostonu dotírá na Brendana Smithe z New York Rangers.

Článek

Pastrňák se v 7. minutě podílel na prvním gólu zápasu, když ve středním pásmu vyslal do individuální akce Charlieho Coylea. V polovině utkání český útočník nabil na modré Charliemu McAvoyovi, jenž střelou bez přípravy zvýšil už na 3:0.

Coyle pečetil výhru Bostonu dvě minuty před koncem střelou přes celé hřiště do prázdné branky a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu, Pastrňák druhou. Čtyřiadvacetiletý havířovský rodák upravil svou sezonní bilanci ve 12. utkání na 18 bodů (9+9) a posunul se na první místo v produktivitě českých hokejistů před Dominika Kubalíka z Chicaga.

Kubalíkova odpověď byla hodně rychlá. Chicago totiž vyhrálo nad Detroitem vysoko 7:2 a český útočník si zapsal do statistik jeden přesný zásah. Na kontě má nyní také osmnáct kanadských bodů za osm gólů a deset asistencí.

V první třetině si Chicago vypracovalo náskok 2:1, který byl na ukazateli skóre i před poslední dvacetiminutovkou. Pak ale přišla kanonáda domácího celku. Rudá křídla inkasovala pětkrát a odjela s debaklem. Kubalíkova chvíle přišla v čase 54:14, kdy mu Hagel ideálně přihrál a český útočník skóroval do odkryté branky a zvyšoval na 6:2.

U první trefy zápasu, kterou vstřelil Zadonov, asistoval další z Čechů - David Kämpf. Ten během utkání vyfasoval i dvouminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí.

Také v New Jersey, kam zavítal Washington, se dařilo českým hokejistům. Ďáblové šli do vedení už v 7. minutě, kdy se přihrávkou na gólové akci podílel Pavel Zacha. V 16. minutě ale Washington, v jehož brance scházel Vítek Vaněček, odpověděl přesným zásahem Jakuba Vrány. Jeho první ránu brankář vyrazil, ale opakované zakončení už skončilo v síti.

Ten se navíc podílel asistencí na začátku druhé třetiny na gólu Švéda Bäckströma. Výhru Capitals pečetil Rus Alex Ovečkin.

V dresu Philadelphie slavil vítězství Jakub Voráček, jehož Flyers uspěli na ledě Buffala 3:0. Zkušený český útočník se do statistik zapsal pouze kvůli vyloučení za hákování v prostřední části hry. Jinak právě tam ale Philadelphia rozhodla o svém triumfu, ve druhé třetině vstřelila všechny góly.

Pittsburgh prohrál na ledě Islanders 0:2, Ostrované využili v první a druhé třetině po jedné přesilovce, Tučňáci se naopak nemohli radovat ani po jednom z dvaceti střeleckých pokusů.

Připravujeme další informace.

Výsledky utkání NHL:
New York Rangers - Boston 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky: 51. Blackwell - 7. a 59. Coyle (na první Pastrňák), 19. Frederic, 31. McAvoy (Pastrňák). Střely na branku: 21:36. Diváci: 1800 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Coyle, 2. Pastrňák, 3. Rask (všichni Boston).
Buffalo - Philadelphia 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
Branky: 21. Couturier, 22. Raffl, 36. J. van Riemsdyk. Střely na branku: 28:38. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. van Riemsdyk, 2. Farabee, 3. Hart (všichni Philadelphia).
Nashville - Columbus 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 8. Cousins, 30. Tolvanen, 59. Haula - 4. Stenlund. Střely na branku: 29:29. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. F. Forsberg, 2. Saros, 3. Tolvanen (všichni Nashville).
New Jersey - Washington 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky: 7. Malcev (Zacha), 24. Šarangovič - 16. Vrána, 23. Bäckström (Vrána), 34. Ovečkin. Střely na branku: 21:23. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Vrána, 2. Ovečkin, 3. Bäckström (všichni Washington).
New York Islanders - Pittsburgh 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 20. Wahlstrom, 35. Pageau. Střely na branku: 30:20. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Sorokin, 2. Wahlstrom, 3. Josh Bailey (všichni NY Islanders).
Chicago - Detroit 7:2 (2:1, 0:0, 5:1)
Branky: 18. a 48. Carpenter, 12. Zadorov (Kämpf), 42. P. Suter, 50. P. Kane, 55. Kubalík, 56. DeBrincat - 18. Gagner, 53. J. Svečnikov (Hronek). Střely na branku: 32:46. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane, 2. DeBrincat, 3. Lankinen (všichni Chicago).

Reklama

Související témata: