Hlavní obsah

A rukavice byly ve vzduchu. Hertl se popral v NHL!

Hokejový útočník Tomáš Hertl a bitka v NHL? Výjimečný okamžik. Ten nastal v posledním utkání, ve kterém San Jose prohrálo s Vegas 4:5. Český forvard si připsal dvě asistence, porážce nezabránil, stejně jako potyčce ve třetí třetině před brankou svého gólmana, když se mstil za spoluhráče, který byl předtím naražen na hrazení.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Tomáš Hertl překvapil, pustil se do bitky.

Článek

Žraloci vedli 3:2, Hertl dohrával protihráče před gólmanem. Klasická situace, která ale pokračovala. Na jedné straně český forvard, na druhé Mark Stone a už létaly rukavice a helmy vzduchem. Během necelé půl minuty oba moc ran nerozdali, spíše šlo o zápasnické přetahování o lepší úchop. Vítěz? Remíza.

„Je to skvělý charakter, stará se o každého spoluhráče, to jsou důležité věci, takto se tvoří tým po celou sezonu. Pomůže to, i když jsme dnes večer prohráli. Tito kluci se o sebe navzájem velmi starají, hrají spolu a vytvářejí bratrství. Myslím, že to byla správná věc ve správný čas," vyjádřil se k Hertlovi trenér Bob Boughner.

San Jose po této bitce vedlo 3:2, ale v závěrečné třetině inkasovalo čtyři góly a prohrálo 4:5.

Hertl v této sezoně odehrál 21 zápasů a připsal si 16 bodů (7+9). Z českých hráčů je devátým nejproduktivnějším v zámořské lize. První je Ondřej Palát z Tampy Bay, který získal v 28 utkáních 27 bodů.

Reklama

Související témata: