Hlavní obsah

Washington - NY Rangers 5:4Senzace na účet Bostonu! Hronek pomohl Detroitu k výhře

Aktualizováno

Český obránce Filip Hronek se jako jediný z českých hokejistů střelecky prosadil v NHL, když se trefil do sítě Columbusu a Rudá křídla slaví výhru 4:1. Útočník Jakub Vrána se blýskl jednou asistencí v duelu svého Washingtonu proti NY Rangers (5:4). Boston na domácím ledě senzačně prohrál s New Jersey 0:1. Nashville pak zvítězil v Chicagu 3:2.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Hvězdný útočník Bostonu David Pastrňák (88) v akci se soupeřem z New Jersey Devils Damonem Seversonen (28).

Článek
Fotogalerie

Washington zavelel k domácí výhře nad Jezdci z New Yorku v prostřední dvacetiminutovce, kterou ovládl poměrem 3:0. Následně Capitals, v jejicž brance tentokrát nestál Čech Vítek Vaněček, náskok ještě navýšili na 4:0 a 5:1, ale Rangers mocně finišovali. Povedlo se jim rozdíl ve skóre stáhnout na rozdíl jediné trefy, nakonec však těsně padli.

U třetí branky vítězů asistoval český útočník Jakub Vrána. Osmnáctý zásah v sezoně zaknihoval ruský snajpr Alex Ovečkin.

Detroit zlomil odpor Columbusu třemi góly ve třetí třetině. Za stavu 1:1 urval náskok pro Rudá křídla Rasmussen. Prohrávající tým pak v závěru odvolal brankáře a zaplatil za to dalšími inkasovanými góly do prázdné klece. Do odkryté branky se trefil i český obránce Filip Hronek, když namířil přesně přes celé kluziště. Český bek, který je nejproduktivnějším hráčem týmu (2+18), se v této sezoně NHL trefil podruhé a opět při powerplay soupeře.

Boston na domácím ledě selhal s New Jersey a prohrál 0:1. Tímto poměrem Bruins podlehli Ďáblům už podruhé v řadě a celkově s nimi zaknihovali třetí prohru za sebou. Na gólmana New Jersey vyslali domácí 40 střel, ale všechno bylo marné. Gólmana Devils zachránila v přeposlední minutě trenérská výzva, po které byl vyrovnávací gól Patrice Bergerona odvolán. Rozhodčí u videa zjistili, že mu předtím vypíchl David Krejčí puk z pod lapačky. Blackwood ještě v posledních sekundách vytáhl důležitý zákrok, když špičkou brusle vykopl kotouč, který už byl větší částí za brankovou čarou.

Na slovenského brankáře Haláka naopak vyzrál už v první třetině zkušený Palmieri a týmu Devils to stačilo k úspěchu. V barvách Bruins nebodovali Davidové Pastrňák a Krejčí, stejně jako Jakub Zbořil. U hostů se neprosadil Pavel Zacha.

Hokejisté Floridy zvítězili v Dallasu 4:1, ale vážně se jim zranil Aaron Ekblad, který opustil hrací plochu ve druhé třetině na nosítkách. Kanadský obránce po střetu u mantinelu špatně došlápl na levou nohu a po dopadu se v bolestech držel za levé koleno. Trenér Panthers Joel Quenneville sdělil, že jim Ekblad, který se s 11 góly dělí o pozici nejlepšího střelce mezi obránci NHL, bude chybět delší dobu. Více odhalí až další vyšetření.

Florida, která hrála potřetí v řadě bez zraněného kapitána Aleksandera Barkova, na ledě posledního finalisty Stanleyova poháru Dallasu brzy prohrávala, ale ještě v první třetině otočila na 3:1. Na výhře se dvěma góly a přihrávkou podílel Jonathan Huberdeau.

Chicago podlehlo na svém ledě Nashvillu 2:3 a přenechalo mu poslední postupovou příčku do play off v Centrální divizi. Domácí útočník Alex DeBrincat sice ve třetí třetině vyrovnal dvěma slepenými góly z 0:2, ale v 54. minutě rozhodl Roman Josi. Predators vyhráli sedmý z posledních osmi zápasů.

Útočník Chicaga Dominik Kubalík vyšel potřetí za sebou naprázdno. Jeho spoluhráč David Kämpf pořád čeká na první gól sezony - v 36 zápasech nasbíral osm asistencí, ale patří mu v týmu dělené čtvrté místo s dvěma kladnými body ve statistice +/-.

Výsledky zápasů NHL
Washington - New York Rangers 5:4 (0:0, 3:0, 2:4)
Branky: 31. a 36. Wilson (na první Vrána), 33. Ovečkin, 46. Kuzněcov, 52. Oshie - 47. a 50. Blackwell, 53. Lafreniére, 57. Kreider. Střely na branku: 22:20. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Wilson, 2. Oshie (oba Washington), 3. Blackwell (New York).
Detroit - Columbus 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky: 11. J. Svečnikov, 43. Rasmussen, 59. Hronek, 59. Naměstnikov - 39. Roslovic. Střely na branku: 29:17. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Rasmussen, 2. Pickard, 3. J. Svečnikov (všichni Detroit).
St. Louis - Anaheim 2:3 po prodloužení (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 3. R. O'Reilly, 16. Tarasenko - 29. Fowler, 43. Henrique, 62. Manson. Střely na branku: 40:24. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Manson (Anaheim), 2. Tarasenko (St. Louis), 3. M. Jones (Anaheim).
Boston - New Jersey 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka: 17. Palmieri. Střely na branku: 40:29. Diváci: 2191 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Blackwood, 2. Palmieri (oba New Jersey), 3. Halák (Boston).
Dallas - Florida 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
Branky: 5. Robertson - 6. a 14. Huberdeau, 7. Duclair, 59. Tippett. Střely na branku: 34:23. Diváci: 4026 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Huberdeau, 2. Driedger, 3. Duclair (všichni Florida).
Chicago - Nashville 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)
Branky: 48. a 50. DeBrincat - 5. Arvidsson, 19. Järnkrok, 54. Josi. Střely na branku: 29:31. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Josi (Nashville), 2. DeBrincat (Chicago), 3. Arvidsson (Nashville).

Reklama

Související témata: