Hlavní obsah

Senzace! Český mladík se v 18 letech upsal Montrealu

Praha

Tak to je paráda! Nejvýše postavený Čech v posledním draftu NHL Jan Myšák podepsal nováčkovskou smlouvu v NHL. Na tři roky se upsal Montrealu.

Foto: Vladislav Kollert, HC Verva Litvínov

Jyn Myšák.

Článek

Odchovanec litvínovského hokeje Jan Myšák se ani ne rok po draftu, ve kterém si ho z 48. pozice vytáhl kanadský klub z Montrealu, dočkal smlouvy v NHL. "Je to skvělá zpráva pro celý litvínovský hokej. Honzovi to moc přeji, protože je to skromný a pracovitý hráč," uvedl pro web HC Verva Litvínov generální manažer klubu Pavel Hynek.

Myšák začal sezonu doma v Litvínově, kde se mu příliš nedařilo. V jedenácti zápasech si připsal pouze jednu asistenci. Na mistrovství světa juniorů už byl ale jako kapitán českého týmu s bilancí 2+1 v pěti utkáních zvolen mezi tři nejlepší české hráče na turnaji.

Za sebou má už i debut za seniorskou reprezentaci, se kterou odehrál listopadový turnaj Karjala a hned při svém prvním startu si připsal jednu asistenci. V zámoří nyní nastupuje na farmě Montrealu v AHL, spolu s krajanem Michaelem Frolíkem.

"Mám z toho obrovskou radost. Jsem zase o krok blíž ke svému snu, " neskrýval své nadšení mladý forward, který si teď přijde na pořádný balík. Na farmě si za sezonu vydělá 80 tisíc dolarů + 92 tisíc za podpisový bonus. Pokud se mladému šikulovi podaří probojovat do A-týmu, může si přijít až na 775 tisíc dolarů ročně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: