Hlavní obsah

Pittsburgh opět povolal z farmy útočníka Radima Zohornu

Pittsburgh/Praha

Český hokejový útočník Radim Zohorna se po krátkém pobytu na farmě v celku Wilkes-Barre/Scranton v AHL vrátil opět do prvního týmu Pittsburghu. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu 25. března debutoval v NHL a při výhře nad Buffalem hned skóroval. Nastoupil ještě o dva dny později při vítězství nad New York Islanders 6:3 a nebodoval.

Foto: Srakocic Keith, ČTK

Radim Zohorna (67) a Frederick Gaudreau z Pittsburghu se radují po gólu proti Buffalu.

Článek

Následně se Zohorna přesunul mezi náhradníky a po návratu do AHL v sobotu nezabránil dvěma asistencemi porážce na hřišti Lehigh Valley 4:5 po samostatných nájezdech. Dnes byl z kádru Penguins zařazen na marodku útočník Brandon Tanev a do AHL se přesunul Josh Currie, opačným směrem putovali spolu se Zohornou Frederick Gaudreau a Drew O'Connor.

Zohorna si ve 12 utkáních v dresu Wilkes-Barre/Scranton připsal tři góly a osm asistencí. Při odloženém startu NHL kvůli pandemii koronaviru začal ročník v extraligové Mladé Boleslavi a v 21 duelech zaznamenal 22 bodů (12+10).

Zohorna podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Pittsburghem loni na konci dubna roční dvoucestnou smlouvu. Při pobytu v prvním týmu má roční plat 792 000 dolarů, na farmě bere 70 000 dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články