Hlavní obsah

Jako z učebnice. Nečasův kapitán sklízí za svůj počin před vítězným gólem obdiv

Florida/Praha

Dostávalo se mu slov uznání. Nejen od trenéra Roda Brind'Amoura, ale i od spoluhráčů. Kapitán hokejistů Caroliny Jordan Staal se na výhře svého týmu 4:1 proti Tampě Bay v úterním utkání NHL podílel vítězným gólem, kterým byl odměněn za to, že udržel nervy na uzdě.

Foto: Kim Klement, Reuters

Kapitán Caroliny Jordan Staal (vpravo) oslavuje svůj gól proti Tampě Bay. Vlevo naštvaný útočník Blesků Yanni Gourde.

Článek
Fotogalerie

Staal ve 29. minutě duelu „zaparkoval" před brankářem Blesků Vasilevským, když si ho vzal do péče útočník Yanni Gourde. Zezadu mu zasazoval jeden krosček za druhým a snažil se kapitána Hurricanes a spoluhráče Martina Nečase rozhodit, a možná i vyprovokovat k potyčce.

Jenže bezúspěšně. Staal všechny ataky ustál, věnoval se hře, za což byl odměněn. Pohotovou tečí střely Hamiltona zvýšil na 2:0, načež se otočil čelem ke Gourdovi a vítězoslavně zvedl ruce nad hlavu. Útočník Blesků naopak jen naštvaně rozhazoval rukama směrem k rozhodčímu...

„Tohle je přesně to, co má kapitán udělat. Jako z učebnice. Jordo je chlap, který jde ostatním příkladem," oceňoval svého kapitána útočník Steven Lorentz.

„Na naší střídačce to vyvolalo hlasitou reakci, strašně moc nás to nakoplo. Když váš kapitán dělá takové věci, nutí vás to udělat v příštím střídání také," dodal Lorentz.

Reklama

Související témata: