Hlavní obsah

Chystá se velký návrat do zámoří? Česká hvězda má prý namířeno do NHL!

Rozhodně už o něm neplatí, že je hlavně spolehlivým útočníkem na černou práci, kterého se vyplatí nasazovat na klíčové hráče soupeře. Český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin se za dvě sezony v moskevském Dynamu vypracoval v jednu z největších hvězd brázdící evropská kluziště, což pochopitelně v zámoří nezůstalo bez povšimnutí. A podle zpráv z Ruska je na spadnutí návrat rodáka z Omsku do slavné NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin.

Článek

Bylo to v létě 2019 těžké rozhodování, jestli dát nejlepší hokejové soutěži světa sbohem. Jaškin se tak nakonec rozhodl a domluvil se s Dynamem Moskva na angažmá v KHL. Teď už ví, že to byla výborná volba.

Ve své první sezoně v KHL nastřílel 31 gólů, lépe na tom byl jen Kirill Kaprizov. Zdálo se, že bude velmi složité na takový počin v dalším ročníku navázat. Jenže Jaškin to dokázal. A dokonce byl ještě lepší. S 38 trefami v základní části v aktuální sezoně o parník kraloval tabulce střelců KHL.

A přestože s moskevským klubem má platný kontrakt ještě na další sezonu, během níž si má přijít na 115 milionů rublů (zhruba 32 milionů korun), Dynamo ho nejspíš neudrží. Zvlášť když podle některých zvěstí smlouva obsahuje klauzuli, že pokud Jaškin obdrží zajímavou nabídku z NHL, moskevský celek mu nebude bránit v odchodu.

Podle Michaila Zislise z ruského listu Sport Express má Jaškin před podepsáním ročního kontraktu s Arizonou. Další ruské zdroje uvádějí, že by se mělo jednat o kontrakt na 1,8 milionu amerických dolarů (přibližně 39 milionů korun) za sezonu a mělo by jít o dvouletou smlouvu.

Že někdejší útočník St. Louis a Washingtonu, který v NHL odehrál přes 300 zápasů, je po dvou letech blízko návratu za oceán, přikyvují i v zámoří. Novinář Craig Morgan referující o Arizoně uvedl, že Jaškinův agent Allain Roy zájem Kojotů potvrdil.

Jaškinův tým s nimi prý jedná, ovšem stejně jako s několika dalšími týmy, a chce si nechat čas na finální rozhodnutí. Každopádně se jeví jako pravděpodobné, že účastník posledních dvou světových šampionátů má o návrat do NHL opravdu zájem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: