Hlavní obsah

Brankář Greiss v uplynulém týdnu neinkasoval a stal se první hvězdou NHL

New York

Brankář Detroitu Thomas Greiss byl vyhlášen nejlepším hráčem týdne v hokejové NHL. Dalšími hvězdami uplynulých sedmi dní se v tradiční anketě stali útočník Edmontonu Connor McDavid a brankář New York Islanders Semjon Varlamov.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Gólman Detroitu Thomas Greiss (29) a Michail Sergačev (98) z Tampy.

Článek

Greiss v uplynulém týdnu zlikvidoval všech 66 střel, které na něho soupeři vyslali za 130 minut základní hrací doby a prodloužení. Neinkasoval ani ze šesti pokusů při samostatných nájezdech a v duelech s Columbusem a Tampou Bay si připsal dvě čistá konta. Zápasů s nulou má na kontě už 15, potřetí to dokázal dvakrát za sebou. V dresu Detroitu navázal na Petra Mrázka, který si připsal dvě čistá konta za sebou v lednu 2018.

McDavid kraloval v uplynulém týdnu soutěži s bilancí čtyř gólů a šesti asistencí ze čtyř zápasů a pomohl Edmontonu na druhé místo Severní divize. Nejvydařenější utkání zažil ve dvou soubojích s Winnipegem. V prvním zaznamenal třetí hattrick v sezoně a přidal přihrávku, ve druhém pak prožil tříbodový večer díky třem asistencím. Kanadskému bodování NHL vládne s 87 body za 29 gólů a 58 asistencí.

Varlamov zneškodnil ve dvou derby s Rangers všech 53 střel a připsal si dvě čistá konta. Islanders si díky dvěma výhrám zajistili potřetí v řadě postup do play off.

Reklama