Hlavní obsah

Kluziště NHL se změnilo v boxerský ring. Hokejisté se do sebe pustili hned po úvodním vhazování

Odplata za tvrdý zákrok. Hodně ostrý start mělo středeční utkání NHL mezi celky New York Rangers a Washington Capitals. Hned šest hokejistů se do sebe pustilo bezprostředně po úvodním vhazování duelu hraného v Madison Square Garden. Ze strany Rangers to byla msta za počínání washingtonského Toma Wilsona z pondělního vzájemného duelu. A rukavice šly dolů hned několikrát, celkem bylo v první třetině k vidění šest bitek. Rozhodčí za celý zápas rozdali 141 trestných minut.

Foto: Bruce Bennett, ČTK/AP

Puk se dotkl ledové plochy a šest hokejistů New Yorku Rangers a Washingtonu Capitals si vyřizuje účty z předchozího utkání.

Článek

Hokejisté Rangers se pomstili pěstmi. Příčinou vyhroceného úvodu duelu byl zákrok washingtonského Toma Wilsona na Pavla Bučněviče z pondělního zápasu. Ruský útočník spadl při boji o puk před brankou Washingtonu na břicho a Wilson ho poté ještě zezadu udeřil do hlavy.

Newyorčané na počínání Wilsona nezapomněli. Hned po úvodním buly středečního duelu si s washingtonskými hokejisty chtěli vše vyříkat. K vidění tak byly hned tři pěstní souboje. Wilson mezi rváči nebyl.

Ale i na něho přišla řada, 49 vteřin po úvodní přestřelce vyzval Wilsona obránce Brendan Smith. Ani jejich soubojem to ale neskončilo. Celkem bylo v prvním dějství k vidění šest bitek.

"Když je jeden z vašich elitních hráčů faulován takovým způsobem, nezáleží na tom, jaký typ týmu máte. Myslím si, že naše reakce byla přiměřená. Jsem na kluky hrdý. Řekl bych, že to o nás hodně vypovídá," uvedl Ryan Strome, centr třetí formace Rangers.

Reklama

Související témata: