Hlavní obsah

Jágr to zná z olympiády. Ovečkin si drsně vyšlápl na Krejčího

Washington/Praha

Mazlit se s vámi nebudeme! Alexandr Ovečkin předvedl hned na začátku prvního zápasu play off (3:2 v prodloužení), co mohou soupeři z Bostonu od Washingtonu čekat. Ruský kapitán Capitals si počíhal na Davida Krejčího, kterého sestřelil k zemi nevybíravým způsobem.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Alexander Ovečkin znamenal pro obranu Bruins velké nebezpečí

Článek

"Ovečkin ho úplně sroloval, ale něco takového jsme na úvod čekali," poznamenal bostonský kouč Bruce Cassidy. "Musíme v takových chvílích víc využívat šikovnost, rychlost."

Pětatřicetiletý Ovečkin chyběl Washingtonu v závěru základní části, ale teď chce ukázat, že je na Bruins dobře připravený a zároveň hodlá inspirovat své spoluhráče. Caps v prvním utkání série předvedli 51 hitů, Bruins 41.

Ten Ovečkinův nebyl nijak penalizován, ale přinejmenším byl diskutabilní. Krejčího trefil ruský ledoborec těsně po odehrání puku, odlepil přitom nohy od země a ještě dal před sebe ruce. Český útočník se však oklepal a zápas dohrál. I když s bilancí –2.

Podobnou medicínu naservíroval Ovečkin před jedenácti lety na olympiádě ve Vancouveru Jaromíru Jágrovi, kterého v zápase ve skupině sestřelil často zmiňovaným zákrokem, po němž Rusové šli do protiútoku a dali gól. Také Jágr tehdy ukázal, že má tvrdou "palici", a utkání dokončil...

Hlavním bostonským problémem prvního duelu s Washingtonem ale byly výkony hráčů z prvních dvou lajn. Ti nasbírali díky Davidu Pastrňákovi jedinou asistenci, zatímco útočníci ze dvou elitních formací Capitals zaznamenali gól a pět asistencí.

"Šli po nás ostře, neměli jsme čas najít volné hráče ani v přesilovkách. Naši nejlepší hráči jsou ale určitě schopni lepších výkonů," řekl před druhým zápasem (úterý 1:30 SELČ) kouč Cassidy.

Info k MS v hokeji 2021:

Reklama

Související témata: