Hlavní obsah

Fanoušci jsou zpět. Hattricku české hvězdy aplaudovaly plné tribuny

Boston/Praha

Konečně. Diváci se vrátili na tribuny. Kdo sledoval sobotní utkání druhého kola play off NHL mezi Bostonem Bruins a New Yorkem Islanders si nemohl nevšimnout. Duel se hrál s parádní kulisou téměř plně zaplněné arény TG Garden. Vedení haly totiž už před nějakou dobou avizovalo, že do ochozů vpustí větší množství návštěvníků. Parádnímu hattricku českého hokejisty Medvědů Davida Pastrňáka tak aplaudovalo 17 400 fanoušků.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Fanoušci Bostonu Bruins zasypávají ledovou plochu čepicemi v tradičním rituálu po vstřelení hattricku, chvíle slávy si užíval český hokejista David Pastrňák.

Článek

Vedení TG Garden v minulém týdnu oznámilo, že na zápasy NHL a NBA otevře téměř celou kapacitu haly. Fanoušci na tribunách přesto musejí dodržovat koronavirová opatření, včetně nasazených respirátorů.

Postupující vakcinace tak konečně přináší ovoce. Ještě v průběhu května přitom do arény mohlo pouze 25 % kapacity stadionu. Divácká kulisa tím pochopitelně trpěla.

David Patrňák si tak v sobotu mohl vychutnat tradiční rituál po vstřelení hattricku, když na led přistály desítky čepic spokojených příznivců. „Neuvěřitelný pocit. Ani nemůžu vyjádřit, jak moc jsem si to užíval," nechal se po utkání slyšet český hokejista.

„Snažil jsem se si to užívat, když jsem viděl tribuny. Už je to opravdu dlouho, co přišel plný dům. Fanoušci nám pomáhali už od rozbruslení," řekl kouč Bruce Cassidy.

V Bostonu je aktuálně přibližně 10 pozitivních případů nákazy koronavirem na 100 000 obyvatel. Oproti tomu Kanada má čísla mnohem horší, aktuálně je tam přibližně 140 případů na 100 000 obyvatel.

I kvůli tomu si zaplněné tribuny mohou hokejisté vychutnávat pouze v amerických arénách během zápasů předních sportovních lig. Ty v Kanadě zatím zůstávají z větší části zavřené.

Reklama

Související témata: