Hlavní obsah

Dvojčata Sedinova se vracejí do Vancouveru, budou působit ve vedení klubu

Dvojčata Daniel a Henrik Sedinovi se tři roky po ukončení hokejové kariéry vracejí do Vancouveru Canucks. Bývalí švédští útočníci budou v klubu NHL působit v rolích poradců generálního manažera Jima Benninga. "Přicházíme jako staří nováčci. Chceme se naučit všechno, co tahle práce obnáší," citovala agentura AP Daniela Sedina. Bratři se budou podílet na chodu všech sportovních oddělení klubu od skautingu, přes přípravu a propojení s amatérskými celky.

Foto: twitter Vancouver Canucks

Dvojčata Daniel a Henrik Sedinovi se tři roky po ukončení hokejové kariéry vracejí do Vancouveru Canucks.

Článek

Benning si od jejich příchodu do vedení klubu slibuje, že pomůžou Canucks vrátit mezi elitu zámořské soutěže. Vancouver v posledních šesti sezonách jen jednou prošel do play off a v základní části vrcholícího ročníku obsadil v Severní divizi poslední místo.

Bratři Sedinovi působili ve Vancouveru od roku 2000 a odehráli za Canucks celou kariéru v NHL. Henrik vedl tým osm let jako kapitán a je rekordmanem klubu v počtu odehraných zápasů (1330), v přihrávkách (830) a v bodech (1070). V roce 2010 získal prestižní Hart Trophy.

Daniel je s 393 góly nejlepším střelcem v historii Vancouveru. Dnes čtyřicetiletá dvojčata si také s Vancouverem v roce 2011 zahrála ve finále Stanleyova poháru. Loni v únoru vedení Canucks sourozence ocenilo vyvěšením dresů pod strop haly.

Reklama

Související témata: