Hlavní obsah

Hokejový brankář Nedeljkovic bude v NHL nově chytat za Detroit

Detroit

Hokejový brankář Alex Nedeljkovic bude v NHL nově chytat za Detroit. Vedení Red Wings získalo pětadvacetiletého gólmana z Caroliny, kde byl jedním z konkurentů Petra Mrázka, a hned s ním podepsalo dvouletou smlouvu, která mu garantuje celkový příjem šest milionů dolarů. Opačným směrem putoval jiný brankář Jonathan Bernier a Hurricanes navíc získali právo výběru ve 3. kole nadcházejícího draftu. Detroit vedle toho dnes podepsal i tříletou smlouvu s dvaadvacetiletým útočníkem Michaelem Rasmussenem.

Foto: Twitter:@alexned_, Twitter

Alex Nedeljkovic - brankář Caroliny Hurricanes.

Článek

Nedeljkovic má za sebou životní sezonu, ve které se i díky Mrázkovu zranění propracoval na pozici brankářské jedničky Caroliny pro play off. Skončil třetí v hlasování o Calder Trophy pro nejlepšího nováčka soutěže a nechyběl v All Stars týmu nováčků. Před začátkem sezony měl na kontě jen šest startů v NHL, v posledním ročníku kanadsko-americké soutěže ale odchytal 23 utkání s průměrem 1,90 inkasovaného gólu na utkání a úspěšností 93,20 procenta. V play off zasáhl do devíti duelů (2,17 a 92 procent).

Bývalý americký juniorský reprezentant byl po sezoně chráněným volným hráčem. Bez smlouvy je aktuálně i dvaatřicetiletý Bernier, jehož práva Carolina výměnou za Nedeljkovice získala. Někdejší juniorský mistr světa v dresu Kanady a vítěz Stanleyova poháru z roku 2012 odchytal v NHL včetně play off více než 400 zápasů. Vedle Detroitu působil i v Los Angeles, Torontu, Anaheimu a Coloradu. V poslední sezoně Bernier nastoupil ke 24 zápasům (2,99 a 91,4 procenta).

Rasmussen patří mezi talenty Detroitu, který jej draftoval v roce 2017 v 1. kole jako celkově devátého hráče. V NHL doposud odehrál 102 utkání, vstřelil jedenáct branek a přidal devět asistencí. Nová smlouva mu zajišťuje celkový příjem 4,38 milionu dolarů.

Hokejový brankář Smith bude nadále chytat za Edmonton

Kanadský hokejový brankář Mike Smith bude v NHL nadále oblékat dres Edmontonu. Devětatřicetiletý olympijský vítěz ze Soči 2014 a mistr světa z Prahy v roce 2015 se s Oilers domluvil na nové dvouleté smlouvě s celkovým příjmem 4,4 milionu dolarů.

Smith přišel do Edmontonu v roce 2019 z Calgary a od té doby zasáhl do více než poloviny zápasů týmu. V poslední sezoně odchytal v základní části 32 utkání s průměrem 2,31 inkasované branky na zápas a úspěšností 92,30 procenta.V play off zasáhl do všech čtyř utkání Oilers. Celkově má na kontě 642 startů v základní části a 29 v play off. V průběhu šestnácti sezon chytal za Dallas, Tampu, Phoenix respektive Arizonu, Calgary a Edmonton.

Dvojnásobný šampion NHL Goodrow se na šest let upsal Rangers

Hokejový útočník Barclay Goodrow se po druhém zisku Stanleyova poháru s Tampou Bay upsal na šest let v novém působišti newyorským Rangers. Osmadvacetiletý útočník si tím zajistil příjem v celkové výši 21,85 milionu dolarů. Do newyorského klubu se přesunul o víkendu jako součást výměny za volbu v draftu v příštím roce. Pokud by se s Rangers nedohodl na smlouvě, v příštím týdnu by se stal nechráněným volným hráčem.

Goodrow, který nikdy neprošel draftem, vyhrál s Tampou vloni a letos Stanley Cup, v letošní sezoně zaznamenal v 55 zápasech základní části šest gólů a 14 asistencí. V 18 utkáních play off přidal dvě branky a čtyři přihrávky, ve vyřazovacích bojích přitom nastupoval se zlomenou rukou.

Za Lightning odehrál dvě mistrovské sezony, předchozí čtyři strávil v San Jose. V NHL odehrál celkem 396 zápasů s bilancí 107 bodů (37+70).

Reklama

Související témata: