Hlavní obsah

Gólman Vaněček se po týdnu vrací ze Seattlu do Washingtonu

Washington
Aktualizováno

Hokejový brankář Vítek Vaněček se po týdnu vrací v NHL ze Seattlu do Washingtonu. Kraken, jenž pětadvacetiletého rodáka z Havlíčkova Brodu získal 21. července v rozšiřovacím draftu, ho vyměnil zpět za volbu na draftu.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Vítek Vaněček v dresu Washingtonu.

Článek

Vaněček by tak měl v kariéře pokračovat u Capitals, v jejichž dresu v minulé sezoně absolvoval úspěšný premiérový ročník v NHL. Ve 36 zápasech si připsal 21 výher a měl úspěšnost zásahů 90,8 procenta. Skončil také šestý v anketě o nováčka roku.

Seattle vrátil Vaněčka Capitals poté, co podepsal šestiletou smlouvu na 35,5 milionu dolarů s Němcem Philippem Grubauerem, jenž by měl vytvořit dvojici s Chrisem Driedgerem.

"Děkujeme za nezapomenutelný týden, Vítku," napsali na oficiálním twitterovém účtu představitelé Seattlu, jenž se na podzim stane 32. klubem NHL.

Za českého gólmana dostal Kraken volbu v druhém kole draftu v roce 2023, kterou Washington získal v pondělí v rámci výměny obránce Brendena Dillona do Winnipegu.

Vaněček je tak čtvrtým českým brankářem, jenž v NHL změnil působiště po středečním otevřením trhu s volnými hráči. Petr Mrázek se dohodl na smlouvě s Torontem, David Rittich posílil Nashville a Daniel Vladař byl vyměněn z Bostonu do Calgary.

Reklama

Související témata: