Hlavní obsah

Carolina se snaží získat Kotkaniemiho jako chráněného volného hráče z Montrealu

Raleigh (USA)

Hokejového útočníka Jesperiho Kotkaniemiho se z Montrealu snaží získat Carolina. Hurricanes nabídli jednadvacetiletému finskému centrovi v pozici chráněného volného hráče roční smlouvu na 6,1 milionu dolarů. Canadiens mají do 4. září možnost vyrovnat nabídku a Kotkaniemiho udržet. V opačném případě by trojku draftu z roku 2018 ztratili za práva výběru v prvním a třetím kole draftu.

Foto: Profimedia.cz

Jesperi Kotkaniemi z Montrealu.

Článek

Kluby NHL sahají ke snaze získat chráněné volné hráče výjimečně. Naposledy se o to snažil právě Montreal, který chtěl získat na začátku července 2019 z Caroliny finského útočníka Sebastiana Aha. Nabídl mu pětiletou smlouvu na 42,27 milionu dolarů, ale Hurricanes ji dorovnali.

Předtím se to stalo v roce 2013, kdy Calgary nabídlo dvouletý kontrakt celkem na deset milionů dolarů kanadskému útočníkovi Ryanu O'Reillymu, ten však zůstal v Coloradu. Naposledy se jako chráněný volný hráč po nabídce jiného klubu stěhoval 26. července 2007 útočník Dustin Penner z Anaheimu do Edmontonu.

Kotkaniemi si v uplynulé sezoně připsal v základní části 56 zápasech 20 bodů za pět branek a 15 asistencí. V 19 duelech play off zaznamenal osm bodů za pět tref a tři asistence.

"Jesperi Kotkaniemi akceptoval naši nabídku. Chce do Caroliny. Vidí sílu týmu, který jsme tu vybudovali. Chce být jeho součástí. Jsme pyšní, ale musíme ještě stále čekat," uvedl generální manažer Hurricanes Don Waddell. Nabídka obsahuje i symbolický podpisový bonus 20 dolarů, Kotkaniemi totiž nastupuje s číslem 20.

V NHL má Kotkaniemi na kontě za tři sezony 171 utkání a 62 bodů za 22 gólů a 40 asistencí. Majitel zlaté medaile z mistrovství světa osmnáctek z roku 2018 v bojích o Stanleyův pohár zaznamenal ve 29 zápasech 12 bodů za devět přesných zásahů a tři přihrávky.

Reklama

Související témata: