Hlavní obsah

Rána pro český talent! Jel zabojovat o NHL, vážně si ale poranil koleno a čeká ho dlouhá pauza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buffalo/Praha

V dubnu podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu s Buffalem a byl natěšený, že po čtyřech sezonách ve Spartě zabojuje o místo v NHL. Jenže krátce před startem přípravného kempu přišel pro hokejového útočníka Lukáše Rouska šok. Dvaadvacetiletý rodák z Ostrova nad Ohří si přetrhl přední zkřížený vaz v pravém kolenu, v úterý podstoupil v Buffalu operaci a mimo hru by měl být minimálně pět měsíců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rousek v dresu Sparty.

Článek

„Těším se hodně, protože NHL je snem každého kluka. Nikdo nekouká, jestli ho chce Buffalo nebo někdo jiný. Já jsem rád, že si mě na draftu vybrali a pokusím se odvést maximální práci," řekl Rousek pro web Sparty před pěti měsíci po podpisu kontraktu se Sabres, kteří jej draftovali předloni v šestém kole.

Sen o NHL však musí na nějaký čas odložit, v Buffalu před startem nováčkovského kempu si vážně poranil koleno. „Je to záležitost na pět až šest měsíců. Máme propočítané, že na přelomu roku by mohl být zpátky na ledě a za šest měsíců v zápase," řekl Sport.cz Rouskův agent Martin Podlešák.

„Včera, dva dny po operaci, začal s první rehabilitací. Následujících osm týdnů bude rehabilitovat v Buffalu s jejich doktory. Až odhodí berle, na nějaký čas bude moct přiletět do Čech," dodal Podlešák o dvanáctinásobném reprezentantovi, jenž v minulé sezoně odehrál za Spartu 49 utkání základní části, dal 14 branek a přidal 24 asistencí. V play off měl 11 zápasů a sedm bodů.

Operace pravého kolena byla nevyhnutelná. „Nebylo moc na výběr. Buffalo jasně řeklo, že do budoucna by to mohlo mít vliv na Lukášovo zdraví a výkonnost. Všichni doktoři, s nimiž jsme zdravotní stav konzultovali, jasně doporučili operaci. Lukáš je plný odhodlání to podstoupit a pak zase zabojovat o NHL," uzavřel Podlešák.

Reklama

Související témata: