Hlavní obsah

Hokejista Safin se přesunul z kempu Edmontonu na farmu do Bakersfieldu

Český hokejový útočník Ostap Safin opustil kemp Edmontonu a přesunul se na farmu do Bakersfieldu do nižší AHL. Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Sparty odehrál za Oilers jeden z dosavadních tří přípravných zápasů a při středeční porážce ve Winnipegu 1:5 nebodoval.

Foto: Sport.cz

Český reprezentnat Ostap Safin v duelu s Ruskem na úvod MS dvacítek.

Článek

Safina draftoval Edmonton v roce 2017 ve čtvrtém kole na 115. pozici. V Bakersfieldu strávil už celou minulou zkrácenou sezonu. V základní části si připsal ve 22 zápasech šest bodů za čtyři branky a dvě asistence. V šesti duelech play off zaznamenal dva body za gól a přihrávku.

Do Severní Ameriky odešel Safin z pražské Sparty po draftu s devíti duely v extralize a dvěma body za jednu trefu a jednu asistenci. První dvě sezony působil v juniorské QMJHL v týmech Saint John Sea Dogs a Halifax Mooseheads. V ročníku 2017/18 už nastoupil v AHL za Bakersfield v devíti duelech a vstřelil jednu branku. V předminulé sezoně hrál za Wichitu v ECHL.

Ve středu skončil v kempu Oilers také obránce Šimon Kubíček, kterého klub do přípravy pozval, aniž ho draftoval či s ním měl kontrakt. Devatenáctiletý odchovanec Jindřichova Hradce v minulé sezoně debutoval v extralize v dresu Motoru České Budějovice, v nadcházejícím ročníku bude účastník posledních dvou mistrovství světa dvacítek hrát v juniorské WHL za celek Edmonton Oil Kings.

Reklama