Hlavní obsah

Vězení a obří pokuta? Potížista ze San Jose si zase zahrává

Ten chlapec se ne a ne poučit. Nadělal dluhy (nejen) v kasinu, sexuálně měl obtěžovat ženy, manželka, s níž má napjaté vztahy, ho obvinila ze sázek na vlatní zápasy. A teď je Evander Kane podezřelý z další nekalosti.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Evander Kane se dostal do pořádných problémů

Článek

Útočník San Jose Sharks je vyšetřován, že použil falešný očkovací průkaz a porušil tak interní protokol NHL ohledně covid-19. Četnost hříchů Doroty Máchalové bledne před tím, co v poslední době třicetiletý kanadský spoluhráč Tomáše Hertla vyvádí.

Falšování očkovacího průkazu je nezákonné v Kanadě i v USA. Kdo takový doklad vyrábí nebo vědomě používá, může být poslán do vězení až na šest měsíců a k tomu vyfasovat pokutu do výše 750 tisíc dolarů.

NHL sice Kanea očistila z obvinění, že sázel na vlastní zápasy, ale minulý týden se zase objevily zprávy, že hokejista Sharks porušil striktní pravidla NHL ohledně koronaviru.

Neočkováným hrozí velká omezení

NHL sice v následující sezoně nenařizuje, aby její hráči byli povinně očkováni, ale neočkovaným hrozí velká omezení. Bez dlouhé karantény nemohou překročit hranice mezi USA a Kanadou, což je dost velký problém.

Pokud se hráči nemohou účastnit hokejových aktivit, kluby mají možnost pozastavit jim vyplácení mzdy. V této sezoně odehrají Sharks v Kanadě devět zápasů, z toho tři už koncem října na tripu v Montrealu, v Ottawě a v Torontu.

Zástupce komisionáře NHL Bill Daly uvedl, že v den zahájení sezony 12. října má být naočkováno 98 procent hráčů ze 32 klubů. Klubový mluvčí odmítl záležitost komentovat, Kane se ale v tuto chvíli po vzájemné dohodě neúčastní tréninkového kempu Sharks.

Rodák z Vancouvera má před sebou ještě 4 roky ze smlouvy, která mu zaručuje 7 milionů dolarů ročně. Už v lednu se ale provalilo, že Kane není žádný velký hospodář. Vyhlásil totiž osobní bankrot, když jeho majetek v hodnotě 10,2 milionu dolarů převážily dluhy ve výši 26,8 milionu. V březnu ho pak jeden z věřitelů žaloval o 15 milionů...

Kane si ale zahrává dál.

Reklama