Hlavní obsah

Plekanec píše kamarádovi: Nemůžu se dočkat, až ho uvidím zase šťastného a zdravého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvanáct sezon spolu nastupovali v NHL za slavný Montreal, a kromě spoluhráčů se z nich stali i dobří kamarádi. Kanadský brankář Carey Price a Tomáš Plekanec jimi zůstali i poté, co český centr před třemi lety nejslavnější hokejovou ligu světa opustil a zamířil do mateřského Kladna. Plekanec nyní vyjádřil majiteli zlaté olympijské medaile z her v Soči 2014 podporu do nejbližších těžkých dnů, které Price čekají.

Foto: Profimedia.cz

Bývalí spoluhráči z Montrealu Tomáš Plekanec (vlevo) a Carey Price na snímku z roku 2010.

Článek

Vedení Montrealu ve čtvrtek oznámilo, že se na startu nové sezony NHL bude muset minimálně měsíc obejít bez své brankářské jedničky, která zahájila spolupráci s asistenčním programem NHL a hráčské asociace NHLPA.

Důvody zažádání o pomoc oficiálně nejsou známé, podle vyjádření Priceovy manželky Angely na sociálních sítích se její manžel rozhodl řešit blíže nespecifikované psychické problémy.

Rodákovi z Vancouveru, který se v létě podrobil operaci menisku, zaslal slova podpory i Tomáš Plekanec, toho času útočník extraligového Kladna.

„Znám Careyho Price dlouho a byl jsem hrdý, že jsem ho mohl nazývat svým spoluhráčem. K jeho rozhodnutí mám ten největší respekt. Není pochyb, že se Carey vrátí ještě silnější. Přeju mu všechno nejlepší a nemůžu se dočkat, až ho uvidím zpátky šťastného a zdravého!" uvedl Plekanec na svém Twitteru.

Vedení zámořské ligy spolu s hráčskou asociací spustily program na pomoc hráčům před pětadvaceti lety. Hokejisté se mohou anonymně obracet na krizovou linku, programy zahrnují pomoc ohledně duševního zdraví, zvládání závislostí na návykových látkách i v dalších situacích.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Brankář Carey Price bude Montrealu nějaký čas chybět.

„Price bude mimo po dobu nejméně 30 dní, ale možná i déle. Neexistuje žádný stanovený rozvrh. Dozvěděl jsem se o tom ve středu a zaskočilo mě to. Doufejme, že před Careym a jeho rodinou jsou lepší dny," prohlásil generální manažer Canadiens Marc Bergevin s tím, že držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana sezony 2014/15 bude po celou dobu léčení mimo mužstvo.

Reklama

Související témata: