Hlavní obsah

Obhájce Stanley Cupu poslal českého obránce na farmu

Tampa Bay
Aktualizováno

Český hokejový obránce Andrej Šustr se přesunul z týmu Tampy Bay na farmu do celku Syracuse Crunch do nižší AHL. Obhájce Stanleyova poháru předtím třicetiletého odchovance Plzně zařadil na seznam volných hráčů, odkud si jej ale jiný klub NHL nevybral. Na farmu míří i útočník Radim Zohorna. Pittsburgh Penguins jej posla do celku Wilkes-Barre/Scranton Penguins v AHL.

Foto: Český hokej, Ondřej Kalát

Český hokejový obránce Andrej Šustr se přesunul z týmu Tampy Bay na farmu do celku Syracuse Crunch do nižší AHL.

Článek

Šustr v posledních dvou sezonách působil v Kunlunu v KHL a na konci července podepsal s Lightning roční dvoucestnou smlouvu. V případě působení v NHL by měl plat 750 tisíc dolarů, na farmě má základní příjem o 500 tisíc dolarů nižší. Celkově má ale garantovaný celkový plat v sezoně minimálně 350 tisíc dolarů.

Šustr hrál za Tampu Bay v letech 2013 až 2018, poté zamířil do Anaheimu, za který ale odehrál jen pět zápasů, a jinak působil na farmě v San Diegu v AHL. V přípravě před touto sezonu nastoupil za Lightning třikrát a nebodoval.

V NHL odehrál v průběhu sedmi sezon 324 zápasů, vstřelil deset branek a přidal 53 asistencí. Další dva góly a tři asistence zaznamenal ve 46 utkáních play off. Účastník Světového poháru v Torontu v roce 2016 a letošního mistrovství světa v Rize v KHL nastoupil k 99 utkáním a zaznamenal 13 bodů za 13 asistencí.

Na farmu míří i Radim Zohorna

Zohorna, pětadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu, loni v dubnu podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Penguins roční dvoucestnou smlouvu a po příchodu z Mladé Boleslavi debutoval v NHL. Letos na začátku srpna podepsal s Pittsburghem nový dvouletý kontrakt.

Zohorna minulý ročník při odloženém startu sezony v Severní Americe kvůli pandemii koronaviru začal v Mladé Boleslavi a připsal si v 21 zápasech 22 bodů za 12 branek a 10 asistencí. V Pittsburghu dostal příležitost v osmi duelech a zaznamenal čtyři body (2+2). V AHL sehrál 12 utkání a nasbíral 11 bodů (3+8).

V přípravě na sezonu NHL, která začne dnes v noci, nastoupil za Pittsburgh ve třech zápasech a jednou skóroval. V tomto ročníku má dvoucestnou smlouvu s ročním příjem 750 tisíc dolarů, na farmě si vydělá minimálně 200 tisíc dolarů. Pro sezonu 2022/23 má jednocestný kontrakt na 750 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: